Dagboek Van Een Chinees Meisje

Dagboek Van Een Chinees Meisje - Ma Yan | Stml-tunisie.org

...hterhuis is een pijnlijk getuigenis van de onmenselijkheid van mens tegenover mens ... Dagboek van een wereldreis 4 mei | Wereldreizigersclub ... . Het Nederlands Dagboekarchief verzamelt ongepubliceerde dagboeken, reisdagboeken, briefwisselingen en po√ęziealbums uit het Nederlandse taalgebied. Deze documenten zijn van grote betekenis voor onze kennis over het dagelijkse leven van gewone mensen, vroeger en nu. De collectie wordt toegankelijk gemaakt voor onderzoek en onderwijs. Dagboek van een meisje Topictools: Zoek in deze topic: 26-07-2001, 18:56: 15 mei ... Dagboek van een Chinees meisje - Ma Yan, Pierre Haski ... ... . Dagboek van een meisje Topictools: Zoek in deze topic: 26-07-2001, 18:56: 15 mei. Lief dagboek. Vandaag werd ik 15 jaar! De hele familie was op mijn verjaardag, oma heeft me zelfs 75 gulden gegeven. Daar ga ik morgen in de stad de nieuwe cd van de backstreet boys van kopen, samen met Annet. Readers' questions about Dagboek van een Chinees meisje. 2 questions answered. Dagboek van een wereldreis. Zaterdag 4 mei. Op m'n gemak ontbeten in mijn hotelkamer, want mijn trein naar Guangzhou vertrekt pas om half vijf. Ik heb brood en jam gekocht om zelf mijn ontbijt klaar te maken, want ik hou het niet vol elke dag met noodles of rijst te beginnen. Als je korte tijd reist is het gemakkelijk om je aan de gewoontes van een land aan te passen, maar na een lange tijd ......

INFORMATIE

AUTEUR
Ma Yan
DIMENSIE
3,9 MB
BESTANDSNAAM
Dagboek Van Een Chinees Meisje.pdf

OMSCHRIJVING

Wanneer de Franse journalist Pierre Haski tijdens zijn reis door China het dorpje Zhang Jia Shu bezoekt, krijgt hij van een vrouw een bundeltje papieren in handen gedrukt. Het zijn de dagboekaantekeningen van de dertienjarige Ma Yan, waarin zij schrijft dat ze niet meer naar school kan omdat haar ouders het schoolgeld niet meer kunnen opbrengen. Ma Yan heeft zelfs vijftien dagen niet gegeten om van het geld dat ze op deze manier spaarde een pen te kopen en zo haar noodkreet op papier te kunnen zetten. Haski, die diep geraakt wordt door het verhaal van dit jonge meisje, besluit zich het lot van Ma Yan aan te trekken. Ma Yans dagboek schetst een ontroerend beeld van het leven van een Chinees meisje dat wordt beheerst door verdriet, hoop en vreugde, maar vooral honger.

Wil je het boek lezen?Dagboek Van Een Chinees Meisje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ma Yan. Lezen Dagboek Van Een Chinees Meisje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN