Symposionreeks 35 - De grootsheid van de geest

Symposionreeks 35 - De grootsheid van de geest - Rozekruis Pers, Uitgeverij de | Stml-tunisie.org

...rne vrijdenkers nagedacht over dit onderwerp en daarover vertelden de sprekers op dit symposion ... De grootsheid van de geest - - 9789067326650 | Bruna.nl ... . Er was aandacht voor de beeldtaal van de Rozenkruisers die in hun boeken in tekeningen ... Symposionreeks 35 - De grootsheid van de geest. de grootsheid van de geest Symposion georganiseerd door Stichting Rozenkruis, Bibliotheca Philosophica... Bekijk Symposionreeks 35 - De grootsheid van de geest en vergelijk voor de beste en goedkoopste prijs op Scoupz.nl Hieronder volgt de tekst van de voordracht over pansofie die H.E.S. Woldring heeft gehouden ... De grootsheid van de geest [e-Book] - (ISBN: 9789067326650 ... ... .nl Hieronder volgt de tekst van de voordracht over pansofie die H.E.S. Woldring heeft gehouden op een symposion in Amsterdam. Woldring Deze is opgenomen in het symposionboek De grootsheid van de geest (Symposionreeks 35). Prof. dr. H.E.S. Woldring is emeritus hoogleraar politieke filosofie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. ABC van de maffia download PDF Camilleri. Achter de laatste brug boek - Jan Blokker .epub. Achtste bulletin van de Tweede Wereldoorlog ebook - P. Pierik .pdf. al-Sira boek - M. Hussein .epub. Alledaagse Dingen Buitengewoon Gebruikt boek Marilyn Bader pdf. de grootsheid van de geest Symposion georganiseerd door...

INFORMATIE

AUTEUR
Rozekruis Pers, Uitgeverij de
DIMENSIE
11,50 MB
BESTANDSNAAM
Symposionreeks 35 - De grootsheid van de geest.pdf

OMSCHRIJVING

de grootsheid van de geest Symposion georganiseerd door Stichting Rozenkruis, Bibliotheca Philosophica Hermetica en Filosofie Magazine in de Westerkerk te Amsterdam op 7 november 2015. Bijdragen van Russel Shorto, Miriam van Reijen, Henk Woldring, Peter Forshaw, Esther Ritman, Hans van den Hooff en Arie Bos. Moderator Pieter Haasnoot 'Er is moed voor nodig om je voor te stellen dat de menselijke geest groter is dan de ratio alleen. Dat je ook af kunt gaan op je hart en op je intuïtie. En dat je kunt leren van de samenhang van de dingen. Daarvoor is - juist in deze tijd - de inspiratie nodig van andere denkers, andere beelden en andere verhalen dan van de rationale navolgers van Descartes. We kunnen daarvoor putten uit een zeer waardevolle traditie in de westerse cultuur, uit de verfrissende denkbeelden en beeldtaal van de vrije denkers uit de zeventiende eeuw en van sprankelende geesten uit latere perioden.' Miriam van Reijen: 'In het christendom en in het alledaagse leven wordt gezegd dat de geest soms wel gewillig is, maar het vlees zwak. Volgens Spinoza is dit de wereld op zijn kop zetten, met alle schuldgevoel van dien, terwijl de realiteit - die iedereen kan herkennen - dat de geest wel gewillig was, maar het vlees (de verleiding) kennelijk sterker!' Henk Woldring: 'Men kan zich voorstellen dat Comenius' pansofie, die bedoeld is om tot wereldverbetering te leiden, niet alleen getuigt van een grootsheid van geest, maar daarin ook iets heeft van een faustische drang - een drang die Faust (in Goethes gelijknamige tragedie) als volgt verwoordt: 'Nog is de aarde niet te klein Voor wie naar grootse daden smacht. (...) Niet roem, de daad bevleugelt mij.' Hans van den Hooff: 'De linker hersenhelft wil uitsluitsel: Ben je nou dit of ben je nou dat? Dat is de terreur van links. De rechter hersenhelft accepteert gewoon: ik ben én dit én ik ben dat. Ik ben aardig en ik ben onaardig. Ik ben lui en ik ben actief. Alles bestaat tegelijkertijd, geen probleem.

Wil je het boek lezen?Symposionreeks 35 - De grootsheid van de geest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rozekruis Pers, Uitgeverij de. Lezen Symposionreeks 35 - De grootsheid van de geest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN