NWO-reeks Sociale cohesie in Nederland 9 - Diversiteit in opvoeding en ontwikkeling

NWO-reeks Sociale cohesie in Nederland 9 - Diversiteit in opvoeding en ontwikkeling - Onbekend | Stml-tunisie.org

...n bij de opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind uitgenodigd om mee te doen ... Vind nederland in Godsdienst en Theologie op Marktplaats ... . De week stimuleert al deze betrokkenen om aan de buitenwereld te laten zien wat jij doet voor het jonge kind en waarom dit zo belangrijk is. Dit kan op allerlei manieren. Op reis is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Op reis PDF te downloaden op onze website meubelbeursmechelen.be Er zijn ook andere boeken van de auteur Op reis De route 'Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs', is 1 van de 8 geselecteerde routes die in aanmerking komen voor een Startimpuls ter waarde van 2,5 miljoen euro vanuit het NRO. Doel van de route is bijdragen aan het welzijn van kinderen en uiteindelijk aa ... NWO-reeks Sociale cohesie in Nederland 9 - Diversiteit in ... ... . Doel van de route is bijdragen aan het welzijn van kinderen en uiteindelijk aan het functioneren van volwassenen als burgers die positief bijdragen aan de maatschappij. Ars Aequi Jurisprudentie - Goederen- en insolventierecht Jurisprudentie 1975/2011 1e druk is een boek uitgegeven bij Juridische Uitgeverij Ars Aequi. ISBN 9789069168463 Deze vierde herziene editie Jurisprudentie Goederen- en insolventierecht (voorheen Goederen- en faillissementsrecht) bevat een selectie van de belangrijkste rechtspraak van de Hoge Raad, zoals geannoteerd in Ars Aequi en NJ in ... Www.boekwinkeltjes.be tweedehands boek, Pels, Trees en Wilma Vollebergh (redactie) - Diversiteit in opvoeding en ontwikkeling. Een overzicht van recent onderzoek in Nederland. NWO-reeks Sociale cohesie in Nederland 9 - Diversiteit in op Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen rotterdam....

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
7,59 MB
BESTANDSNAAM
NWO-reeks Sociale cohesie in Nederland 9 - Diversiteit in opvoeding en ontwikkeling.pdf

OMSCHRIJVING

Gedragingen van allochtone jongeren, evenals hun thuissituatie, halen regelmatig de media. Iedereen heeft daar intussen wel een mening over. Maar vaak zijn er meer meningen dan concrete onderzoeken met feitelijke antwoorden. Daarin wil deze studie verandering brengen. Een keur aan wetenschappers biedt een overzicht van de belangrijkste onderzoeken naar probleemgedrag van jongeren uit verschillende etnische groepen in Nederland. Het blijkt nogal wat uit te maken wie problemen moet signaleren; jongeren zelf denken over hun gedrag vaak heel anders dan hun ouders of leerkrachten. Veelal worden problemen van jongeren in verband gebracht met de opvoeding in het gezin. Ook op dit punt wil de bundel aan de discussie bijdragen. De belangrijkste bevindingen uit recente onderzoeken naar de diversiteit in opvoeding komen in beeld. Allochtone ouders blijken het net iets anders te doen dan autochtone ouders, maar er zijn ook belangrijke overeenkomsten. Ten slotte biedt dit boek interessante inzichten in de relatie tussen opvoeding door ouders en probleemgedrag van hun kinderen. Daarbij komt tevens naar voren dat ook andere contexten dan het gezin voor de ontwikkeling van groot belang zijn, vooral omdat de verschillen tussen de thuiscultuur en de cultuur buitenshuis (school, vrienden) voor allochtone jongeren vaak groter zijn dan voor autochtone jongeren. - Trees Pels is als senior onderzoeker/coördinator themagroep Multiculturele Vraagstukken verbonden aan het Verwey-Jonker Instituut te Utrecht. Zij houdt zich bezig met de opvoeding en ontwikkeling van kinderen uit etnische groepen in Nederland, met opvoedingsondersteuning en met onderzoek naar de wisselwerking tussen het gezin en instituties op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn.- Wilma Vollebergh is hoogleraar Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Haar onderzoek is gericht de ontwikkeling van psychische stoornissen, middelengebruik en verslaving in de adolescentie, met daarbij speciale aandacht voor het belang van sociale en culturele determinanten.Deze bundel maakt deel uit van het NWO-onderzoeksproject naar 'Sociale Cohesie'. Dit project heeft als doel de vele vragen ten aanzien van de multiculturele en pluriforme samenleving in een nieuw perspectief te plaatsen en een beantwoording ervan naderbij te brengen.

Wil je het boek lezen?NWO-reeks Sociale cohesie in Nederland 9 - Diversiteit in opvoeding en ontwikkeling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen NWO-reeks Sociale cohesie in Nederland 9 - Diversiteit in opvoeding en ontwikkeling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN