Basistechnieken Toetsende statistiek

Basistechnieken Toetsende statistiek - C. van Wijk | Stml-tunisie.org

...Statistiek book. Read reviews from world's largest community for readers ... Beschrijvende statistiek | Scriptiehulp | Sneller ... ... . Dit handboek maakt (aankomend) onderzoekers van taal, gedrag of commu... Samenvatting alle collegesheets (college 1 t/m 11). Handig bij open boek tentamen. Let op: je hebt ook het boek nodig, omdat er soms verwezen wordt naar tabellen. Boek: Toetsende statistiek, C. van Wijk Bespreking van: Carel van Wijk,Toetsende statistiek: basistechnieken. Een praktijkgerichte inleiding voor onderzoekers van taal, gedrag en c ... Statistiek - Wikipedia ... . Een praktijkgerichte inleiding voor onderzoekers van taal, gedrag en communicatie Bussum:Coutinho ,2000 90-6283-172-9 Carel van Wijk,Toetsende statistiek op de computer: basistechnieken. Instructie- en oefenboek SPSS onder Windows voor onderzoekers van taal, gedrag en communicatie Bussum:Coutinho ,2000 90-6283-173-7 Moduleopdracht van het vak Statistiek en Onderzoek. Dit vak is onderdeel van jaar 1 van de studie HBO SPD Ik heb een 7 voor dit vak gehaald. De precieze opdracht van de module-opdracht is: Stap 1: Wat lever je in? De leiding van jouw organisatie/divisie/vestiging* wenst informatie te verkrijgen over de ontwikkelingen ... (toetsende) statistiek op toegepast niveau. Je hebt inzicht in de mogelijkheden van het gebruik van digitale bronnen en/ of gegevensbestanden in het kader van kwantitatief onderzoek. Je hebt inzicht in en vaardigheid met de toepassingsmogelijkheden van relevante ICT-methoden en -technieken bij het onderzoek aan dergelijke bronnen en bestanden. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Basistechnieken Toetsende statistiek, geschreven door C. van Wijk. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over Basistechnieken Toetsende statistiek. Toetsende Statistiek: Overzicht uitleg. Met toetsende statistiek bedoelen we het vergelijken van gemiddelden (t-testen/ANOVA's), percentages (chi²), hellingshoeken (regressie). Deze toetsen vind je onder het tabje "analyze" in SPSS. We willen dan met 95% zekerheid kunnen stellen dat groepen van elkaar verschillen of dat verbanden bestaan. Samenvatting Statistiek: basistechnieken (V): Stappenplannen om toetsen te kiezen en uit te voeren. Stappenplannen om toetsen te kiezen en uit te voeren. Universiteit / hogeschool. Tilburg University. Vak. Statistiek: basistechnieken (800535) Geüpload door. Myrna Pruijn. Academisch jaar. 2011/2012 Analyse - toetsende statistiek Op deze pagina vind je meer informatie over een aantal toetsende statistieken. Elk van deze statistieken kun je op ethologie.nl online maken. De volgende statistieken komen aan bod: * Chi kwadraat toets * Correlatie toets * Lineaire regressie analyse Toetsende statistiek / Basistechnieken / druk 1 wordt 2 keer aangeboden op Bookmatch. Wil...

INFORMATIE

AUTEUR
C. van Wijk
DIMENSIE
4,25 MB
BESTANDSNAAM
Basistechnieken Toetsende statistiek.pdf

OMSCHRIJVING

Dit handboek maakt (aankomend) onderzoekers van taal, gedrag of communicatie, zonder omhaal maar met behoud van de technische finesses, vertrouwd met de basistechnieken voor het kwantificeren en toetsen van verschillen en relaties.In het eerste deel worden de fundamenten van de statistische toetsing besproken: getallen en metingen, descriptieve maten, geobserveerde scoreverdelingen, theoretische kansverdelingen en de standaardprocedure van een toetsing.In het tweede deel komen de elementaire technieken aan de orde. Die zijn eerst gericht op de evaluatie van verschillen: de t-toets, de eenweg-variantieanalyse en de chi-kwadraattoets. Vervolgens ligt de nadruk op de evaluatie van samenhang: de correlatiecoëfficiënt, lineaire regressie, Cronbach´s Alpha en Cohen´s Kappa.De auteur gaat bij de evaluatie van onderzoeksgegevens in op zowel betrouwbaarheid als relevantie: de waarschijnlijkheid én de voorspellende waarde van het resultaat. Ieder theoretisch thema wordt toegepast op een casus op het gebied van taal, gedrag of communicatie. De bespreking van een techniek wordt steeds afgerond met een tekstmodel voor de rapportering van de bevindingen.Dit boek kan uitstekend gecombineerd worden met het werkboek Toetsende statistiek op de computer.Carel van Wijk is als hoofddocent verbonden aan de Sectie Tekstwetenschap van de Katholieke Universiteit Brabant. Zijn onderzoek richt zich op tekstanalyse, psycho-linguïstiek en tekstontwerp.

Wil je het boek lezen?Basistechnieken Toetsende statistiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. van Wijk. Lezen Basistechnieken Toetsende statistiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN