Unie - Bestand - Vrede

Unie - Bestand - Vrede - Nationaal Archief | Stml-tunisie.org

...tand-Vrede worden de drie `fundamentele wetten' van de Republiek der Verenigde Nederlanden gepresenteerd en opeenvolgend behandeld ... Unie - Bestand - Vrede Download PDF ePUB ... . Tot op heden was er geen moderne uitgave beschikbaar voor dit onmisbare deel van de Nederlandse geschiedenis; Simon Groenveld heeft hierin gelukkig weten te voorzien. Bestel hier het boek Unie - Bestand - Vrede van Simon Groenveld en lees over de Unie van Utrecht, het Twaalfjarig Bestand en de Vrede van Munster. De Unie van Utrecht, het Twaalfjarig Bestand en de Vrede van Münster zijn de fundamenten van de Nederlandse wetgeving. In Unie- ... Unie - Bestand - Vrede door S. Groenveld, (paperback ... ... . De Unie van Utrecht, het Twaalfjarig Bestand en de Vrede van Münster zijn de fundamenten van de Nederlandse wetgeving. In Unie-Bestand-Vrede zijn de teksten integraal gepubliceerd.. De teksten worden uitgebreid ingeleid om de documenten te voorzien van een historische context. 'Unie - Bestand - Vrede, drie fundamentele wetten van de Republiek der Verenigde Nederlanden' door S. Groenveld, - Onze prijs: €19,00 - Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen Unie - Bestand - Vrede is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Unie - Bestand - Vrede PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Unie - Bestand - Vrede De Vrede van Münster was onderdeel van de Vrede van Westfalen, die ook een einde maakte aan de Dertigjarige Oorlog.Zij moet niet worden verward met het Verdrag van Münster van 24 oktober 1648 tussen het Heilige Roomse Rijk en Frankrijk, dat overigens een grote overlapping had met het Verdrag van Osnabrück van dezelfde datum tussen het Heilige Roomse Rijk en Zweden. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek,...

INFORMATIE

AUTEUR
Nationaal Archief
DIMENSIE
6,90 MB
BESTANDSNAAM
Unie - Bestand - Vrede.pdf

OMSCHRIJVING

De staat van de Zeven Verenigde Provinciën ontstond in een tijd waarin bestuurlijke structuren en regelgeving in heel Europa in ontwikkeling waren. Men formuleerde 'fundamentele wetten' die uitgangspunt werden voor verdere wetgeving. In dit boek worden drie van zulke Noord-Nederlandse teksten integraal gepubliceerd: de Unie van Utrecht, het Twaalfjarig Bestand en de Vrede van Munster. Iedere tekst is voorzien van een afzonderlijke inleiding waarin bepaalde aspecten van het document nader worden belicht. De Unie van Utrecht (1579) was een poging om gezamenlijk op te treden tegen de Spaanse troepen. De gewesten bleven zelfstandig, maar kwamen overeen defensie, financiering daarvan, en buitenlandse betrekkingen collectief te regelen. Op 9 april 1609 werd het Twaalfjarig Bestand afgesloten. In het wapenstilstandstraktaat werd de jonge staat gedurende een niet nader gespecificeerde periode als zelfstandig erkend. De Vrede van Munster (1648) maakte een einde aan de Tachtigjarige Oorlog en bevestigde de soevereiniteit van de Zeven Provinciën.

Wil je het boek lezen?Unie - Bestand - Vrede in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nationaal Archief. Lezen Unie - Bestand - Vrede Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN