Zakelijke etiquette

Zakelijke etiquette - Magda Berman | Stml-tunisie.org

...n de gedragsregels voor smartphone gebruik? Is netwerken net werken? Omgangsvormen zijn essentieel in het zakendoen ... Do's-and-don'ts in Rusland | RVO.nl | Rijksdienst ... . Een deal valt of staat met jouw gedrag. Mijn naam is Lilian Woltering. Ik ben etiquettedeskundige en presentatrice. Sinds 2000 Op Etiquette.nl vind je handige informatie over 'etiquette, 'gebruiken' en 'gewoontes'. Ontdek etiquette in binnen- en buitenland, de geschiedenis en meer! Zakelijke Etiquette in-company is een veelomvattende training die wij altijd op maat en dus naar uw wens samenstellen. Een aantal onderwerpen vormen de basis; u kunt naar keuze onderwerpen toevoegen en/of de hele training op een bra ... Zakelijke etiquette door Magda Berman (Ebook ... ... . Een aantal onderwerpen vormen de basis; u kunt naar keuze onderwerpen toevoegen en/of de hele training op een branche toe laten spitsen: Basisonderdelen. Etiquette zakelijke e-mail: kom professioneel over Veel bedrijven gaan nog niet goed om met zakelijke e-mails versturen wat niet goed is voor het imago van het bedrijf. Za… Hoe hard is het concurrentiebeding in mijn arbeidscontract? Etiquette 1) Beleefdheidsgebruiken 2) Beleefdheidsregels 3) Beleefdheidsvormen 4) Ceremonieel aan het hof 5) Ceremonieel in het diplomatieke verkeer 6) De goede vormen 7) Gedragscode 8) Gedragsdecorum 9) Gedragsregels 10) Geheel van beleefdheidsvormen 11) Geheel van omgangsvormen en gedragsregels 12) Het geheel van de beleefdheidsvormen Zakelijke etiquette Duitsland. Home > Internationaal > Zakelijke etiquette > Duitsland. In het Duitse bedrijfsleven gelden strengere formele en hiërarchische verhoudingen dan in Nederland. De directeur is in Duitsland bijvoorbeeld veel belangrijker dan in een Nederland. Het is in Duitsland de gewoonte om de ... Zakelijke etiquette in Japan. 16-10-2008 Door Redactie. Japanners waarderen het zeer als u zich heeft verdiept in hun cultuur. Dat wil niet zeggen dat u moet (proberen te) buigen a...

INFORMATIE

AUTEUR
Magda Berman
DIMENSIE
3,19 MB
BESTANDSNAAM
Zakelijke etiquette.pdf

OMSCHRIJVING

Wanneer overhandig ik mijn visitekaartje tijdens een zakelijk gesprek? Wat trek ik aan naar een receptie van een klant? Veel mensen voelen zich onzeker over hoe ze zich in werksituaties moeten gedragen.In Zakelijke etiquette geeft Magda Berman in een toegankelijke stijl antwoord op dit soort vragen uit de praktijk. Daarnaast komen zakenmensen aan het woord over hun ervaringen op dit gebied. Zo illustreert dit boek dat goede omgangsvormen de sleutel tot succes kunnen zijn in het zakelijk leven. Maar vooral is het een handzame en informatieve gids om bij onverwachte situaties het geheugen op te frissen.Magda Berman is dé deskundige op het gebied van etiquette. Zij geeft via Instituut Magda Berman lezingen en trainingen over dit onderwerp en treedt regelmatig als etiquettedeskundige op in tv- en radioprogramma's. Daarnaast schreef ze een groot aantal boeken over etiquette.

Wil je het boek lezen?Zakelijke etiquette in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Magda Berman. Lezen Zakelijke etiquette Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN