De islam

De islam - Claude F. Molla | Stml-tunisie.org

...e op onze achttiende volwassen en theoretisch staan we niet meer onder het ouderlijke gezag ... De islam, een wereldgodsdienst | Mens en Samenleving: Religie ... . Islam en cultuur. De moslimwereld kent door haar vroege beschaving en voortdurende vermenging van invloeden een rijke en gevarieerde cultuur. Het bestuderen van materiële cultuur, boeken, verhalen, films en, steeds vaker, televisieseries leert ons meer over hoe hedendaagse moslimsamenlevingen in elkaar zitten. De Islam leert niet, dat de mens in den beginne een volmaakte natuur zou hebben gehad en ... Moslimfundamentalisme - Wikipedia ... . De Islam leert niet, dat de mens in den beginne een volmaakte natuur zou hebben gehad en door de zgn. zondeval deze natuur zou zijn bedorven. De mens werd geschapen zoals hij nu is en in het wezen van de mens heeft geen verandering plaats gehad. In de Qoer'aan lezen wij: "Voorwaar, Wij hebben de mens in de beste vorm geschapen. In de islam is het verboden (h'araam) om vaginale geslachtsgemeenschap te hebben terwijl een vrouw ongesteld is, oftewel menstruatie heeft. 8.) Anale geslachtsgemeenschap (sodomie) is verboden in de islam - punt uit! Het is de meest afschuwelijke seksuele handeling, dat niet eens gedaan wordt door wilde dieren. 9.) De rode draad door de uiteenlopende beschouwingen heen is dat de islam wegens zijn fundamentele uitgangspunten niet compatibel kan zijn met de liberale democratische rechtsorde. Dit indrukwekkende werk wordt een referentiepunt in het islamdebat dat ook in onze contreien een apocalyptische scheiding der geesten teweeg heeft gebracht. Islam De islam is de een na grootste godsdienst ter wereld, met in totaal 1,5 miljard moslims. Het woord islam betekent letterlijk 'overgave aan de enige echte God'. Aanhangers van de islam worden moslims genoemd. De islam is in de dezelfde tijd ontstaan als het christendom en de godsdiensten kennen overeenkomsten....

INFORMATIE

AUTEUR
Claude F. Molla
DIMENSIE
8,79 MB
BESTANDSNAAM
De islam.pdf

OMSCHRIJVING

Allerwegen 24stejaargang 1993 nr 10De islam150 vragen en antwoordenTussen moslims en christenen bestaat veel wederzijdse onwetendheid. Ds. Claude Molla heeft een boek geschreven om deze te bestrijden. 130 vragen over de islam worden erin beantwoord, bijvoorbeeld: Is de islam overal gelijk? Wat is de inhoud van het islamitische geloof? Hoe beleeft de moslim zijn geloof? Wat zijn de belangrijkste godsdienstige plichten in de islam? Wat is de maand van de Ramadan? Wat is de plaats van de vrouw in de islam? De laatste twintig vragen en antwoorden tekende de auteur op uit de mond van moslims die problemen hadden met het christelijk geloof.Van dit boek verschenen al versies in het Frans, Engels en in Afrikaanse talen. De inhoud is ook voor Nederland van belang.

Wil je het boek lezen?De islam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Claude F. Molla. Lezen De islam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN