De Stilte

De Stilte - Alejandra Slutzky | Stml-tunisie.org

... bovendien de belichaming is van een nieuw paradigma in de filosofie waarin de non-dualiteit centraal staat ... bol.com | Als je de stilte ziet, Thomas Verbogt ... ... . Op 27 oktober 2019 vierden we voor de 9 e keer de Dag van de Stilte. In het gehele land vonden activiteiten plaats die een relatie hebben met stilte. Van stiltewandeling tot schilderworkshop. Van een tocht per fluisterboot tot een geleide meditatie in een klooster. Er was voor iedereen wel iets passends te beleven. De stilte van Thé. Sophie Keller is een succesvolle verslaggeefster voor een tv-actualiteitenprogramma. ... stilte, stil - debijbel.nl - Nederlands Bijbelgenootschap ... . De stilte van Thé. Sophie Keller is een succesvolle verslaggeefster voor een tv-actualiteitenprogramma. Op haar 42 e moet ze een reportage maken over een vrouw die oploopt tegen het zwijgen van de nonnen van het kindertehuis waar ze is geboren en voor adoptie is afgestaan. Na jarenlange procedures heeft de Hoge Raad de kloosterorde bevolen om bekend te maken wie de biologische vader van deze ... De stilte van de vrouwen. Pat Barker geeft in De stilte van de vrouwen een vrouwelijke twist aan het wereldberoemde verhaal van de Trojaanse Oorlog. Wanneer haar stad in handen valt van de Grieken, is Briseis' leven geruïneerd. Haar man en broers worden vermoord en zijzelf verandert van vrije vrouw in een slavin, de oorlogstrofee van de goddelijke strijder Achilles. De stilte. Min de stilte in uw wezen, Zoek de stilte die bezielt, Zij die alle stilte vrezen Hebben nooit hun hart gelezen, Hebben nooit geknield. Draag uw kleine levenszegen Naar het dromenloze land, Lijk de golve' haar oogst bewegen - Tot zij zachtjes breken tegen Het doodstille strand. Zie de boom de paden tooien Rondom zijne stille voet, Het is doodstil in de zaal. Alleen de klanken van een links strijdlied zijn te horen. De aftiteling van de documentaire El Silencio de Otros (De Stilte van Anderen) rolt over het scherm.Het is gegaan over familieleden die eerloos in massagraven liggen, baby's die zijn weggeroofd van hun moeders, politieke gevangenen die gemarteld werden. (TIP) Stilte gedicht nodig? Kies nu uit duizenden gedichten, helemaal gratis. Dagelijks nieuwe gedichten. 100% uniek....

INFORMATIE

AUTEUR
Alejandra Slutzky
DIMENSIE
9,55 MB
BESTANDSNAAM
De Stilte.pdf

OMSCHRIJVING

'Zo plotseling als ze gekomen waren, vertrokken ze ook weer. Ik hoorde ze als het ware wegschuifelen, het toneel af. Portieren sloegen dicht, een motor werd gestart, meer dan één misschien. Auto's trokken ronkend op, de buurt was nu gewaarschuwd: 'zij' gingen weer weg. En toen was het voorbij. Stilte op straat, totale stilte, iedereen hield zijn adem in.'De stilte is een indrukwekkend familie-epos over drie generaties ballingen die werden geteisterd door een politiek klimaat dat hen niet tolereerde, dat hen telkens weer verdreef maar niettemin zeer strijdbaar maakte.De vader van Alejandra Slutzky, Sammy, groeit als zoon van joods-Russische vluchtelingen op in Buenos Aires in de jaren zestig. Als jonge intellectueel voelt hij zich sterk aangetrokken tot het socialistische gedachtegoed van Che Guevara, en in 1968 vertrekt hij met zijn vrouw Ana en hun kinderen naar Cuba. Hij sluit zich aan bij een guerrillagroep die een revolutie wil ontketenen, maar hij wordt al snel gearresteerd. Ana verblijft ondertussen met haar twee kinderen in hotels in Mexico en raakt door de eenzaamheid, armoede en angst in een depressie. Uiteindelijk keert ze met haar kinderen terug naar Argentinië.Voor de jonge Alejandra breekt een zware tijd aan. Terwijl Ana verder in haar depressie raakt woont zij afwisselend bij haar moeder en grootouders. Na vijf jaar komt haar vader eindelijk vrij en hij hertrouwt al snel een andere vrouw. Even lijkt de toekomst rooskleurig, maar onder de nieuwe dictatuur van Videla lopen de politieke spanningen in Argentinië opnieuw hoog op en in 1977 wordt haar vader midden in de nacht van zijn bed gelicht. Vanaf dat moment is hij een van de duizenden desaparecidos.

Wil je het boek lezen?De Stilte in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alejandra Slutzky. Lezen De Stilte Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN