STOTTEREN EN UW KIND

STOTTEREN EN UW KIND - R.F. Curlee | Stml-tunisie.org

...dat onze gespecialiseerde logopediste meeneemt en met u zal bespreken ... Stotteren, kinderen en pubers hebben hier vaak last van. ... . Het is raadzaam om dan contact met ons op te nemen en uw kind te laten beoordelen op de mate en ernst van het stotteren. 7. Was uw kind reeds 5 jaar oud toen het stotteren begon, is het een jongen, komt in uw familie blijvend stotteren voor of heeft uw kind nog andere spraak- en taalproblemen naast het stotteren? Neem dan meteen contact op. In deze gevallen is er namelijk een hogere kans dat het stotteren n ... Mijn kind stottert | Thuisarts ... . In deze gevallen is er namelijk een hogere kans dat het stotteren niet vanzelf overgaat. Stotteren wil zeggen: niet vloeiend spreken. Erfelijkheid speelt een belangrijke rol, samen met omgevingsfactoren. Spanningen en emoties hebben invloed, maar zijn geen oorzaak van stotteren. Als stotteren niet vanzelf over gaat, kan therapie helpen. Als uw kind stottert dan heeft u wellicht ook zelf hulp nodig Op een beperkt aantal plaatsen in Nederland is het mogelijk om, onder leiding van een deskundige trainster, een oudercursus van tien bijeenkomsten te volgen. Stottert uw kind? Praat uw kind onduidelijk? Heeft u stemklachten? Heeft u de ziekte van Parkinson? Slist uw kind of slikt het verkeerd? Dan kan ik u helpen! Mijn naam is Liesbeth Zoontjens, en ik ben in 1990 afgestudeerd aan de Hogeschool Eindhoven. Op deze website vindt u verder informatie over logopedie, de logopedist. nieuws Ondanks het feit dat onderstaande tips slechts standaardadviezen zijn en het stotteren van uw kind niet zullen verhelpen, zijn ze toch nuttig om u en uw kind een beetje verder te helpen. • Breng niet voortdurend correcties aan, laat het kind niet constant herhalen wat het zegt, wijs niet voortdurend op het gestotter. Dat maakt spreken onaangenaam en frustrerend. stotterend kind) om niet door elkaar maar om de beurt te praten en geef zelf het voorbeeld. Zodoende heeft het kind dat stottert evenveel kans om wat te vertellen. Als je echt ongerust blijft over het spreken van uw kind, is het aangewezen het oordeel te Uw kind zal deze adviezen op den duur opvatten als correcties en zal proberen om niet te stotteren. Uw kind gaat zich tijdens het spreken nog meer inspannen, gaat meer kracht zetten en bijvoorbeeld het woord eruit duwen. Het stotteren wordt meer gespannen. Stotteren is een timingsprobleem van de spraakspieren. Bij jonge kinderen verdwijnt het vaak vanzelf, maar niet altijd. Om te beoordelen of stottertherapie wenselijk is, kunt u het beste de logopedist raadplegen. Samen met u zal worden gekeken of behandeling nodig is en zo ja welke therapievorm het beste aansluit bij u en uw kind. Ook jongeren ... Geef uw kind de ruimte en de tijd om te praten, ga in op wat uw kind zegt en niet hoe uw kind het zegt. Probeer ontspannen te luisteren naar uw kind. Wanneer u spanning voelt tijdens het luisteren naar uw kind als hij/zij stottert, kunnen deze spanningen door uw kind over...

INFORMATIE

AUTEUR
R.F. Curlee
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
STOTTEREN EN UW KIND.pdf

OMSCHRIJVING

Kinderen die stotteren weten meestal wel wat ze willen vertellen. Het is best mogelijk dat ze hetzelfde woord dikwijls uitspreken zonder te stotteren. Toch lukt het ze deze keer ondanks alle inspanningen niet. Het is dan ook begrijpelijk dat ze allerlei dingen gaan doen om deze verstoring in hun spreken te doorbreken of te voorkomen. Anderen proberen hun stotterend spreken te verbergen of te vermijden. Al die extra moeite om niet te stotteren doet echter meer kwaad dan goed. Daarom is het beter tijdig professionele hulp in te roepen. Uit ervaring weten de auteurs van dit boek dat ouders zich vele vragen stellen over wat stotteren is, de oorzaken ervan, hoe ze op het stotteren moet reageren e.d. In dit boek vindt de lezer de meeste recente opvattingen op het gebied van stotteren.

Wil je het boek lezen?STOTTEREN EN UW KIND in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R.F. Curlee. Lezen STOTTEREN EN UW KIND Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN