STOTTEREN EN UW KIND

STOTTEREN EN UW KIND - R.F. Curlee | Stml-tunisie.org

...aagd omdat hij niet goed uit zijn woorden komt - kunnen het stotteren verergeren ... Stotteren, kinderen en pubers hebben hier vaak last van. ... . Als ouder kunt u behoorlijk ongerust zijn wanneer u uw kind hoort haperen. U vraagt zich misschien af of dit bij de normale ontwikkeling hoort of dat er echt sprake is van stotteren, en wat u het beste kunt doen. Spraakproces Spreken is een complexe vaardigheid. Gedachten, ideeën of gevoelens dienen omgezet te worden in taal, in woorden en zinnen. Als uw kind begint te stotteren, dan kunt u daar behoorlijk van schrikken. Met ... Mijn kind stottert | Thuisarts ... . Als uw kind begint te stotteren, dan kunt u daar behoorlijk van schrikken. Met behulp van de Screeningslijst voor stotteren, die u in kunt vullen wanneer uw kind 2-6 jaar oud is, kunt u een indicatie van de ernst van het stotteren bij uw kind verkrijgen. Stottert je kind? Heel veel kinderen hebben in de leeftijd van 2 tot 4 jaar tijdelijk last van spraakstoringen. Dit komt door de snelle groei die ze meemaken. Wees daarom niet te snel met je conclusie of reactie. Vooral bij kinderen die veel spanning ervaren of onzeker zijn, treedt het stotteren meer op. Vooral bij iets oudere kinderen is dit vaak een belangrijke reden. 1 op de 20 kinderen ... Wanneer uw kind stottert, raden we aan om contact...

INFORMATIE

AUTEUR
R.F. Curlee
DIMENSIE
7,3 MB
BESTANDSNAAM
STOTTEREN EN UW KIND.pdf

OMSCHRIJVING

Kinderen die stotteren weten meestal wel wat ze willen vertellen. Het is best mogelijk dat ze hetzelfde woord dikwijls uitspreken zonder te stotteren. Toch lukt het ze deze keer ondanks alle inspanningen niet. Het is dan ook begrijpelijk dat ze allerlei dingen gaan doen om deze verstoring in hun spreken te doorbreken of te voorkomen. Anderen proberen hun stotterend spreken te verbergen of te vermijden. Al die extra moeite om niet te stotteren doet echter meer kwaad dan goed. Daarom is het beter tijdig professionele hulp in te roepen. Uit ervaring weten de auteurs van dit boek dat ouders zich vele vragen stellen over wat stotteren is, de oorzaken ervan, hoe ze op het stotteren moet reageren e.d. In dit boek vindt de lezer de meeste recente opvattingen op het gebied van stotteren.

Wil je het boek lezen?STOTTEREN EN UW KIND in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R.F. Curlee. Lezen STOTTEREN EN UW KIND Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN