Pakistan

Pakistan - Verkaaik | Stml-tunisie.org

...n the south and is bordered by ... In het islamitische Pakistan moeten christenen voorzichtig handelen en spreken ... Pakistan travel | Asia - Lonely Planet ... . Discriminatie, bedreiging, geweld en aanslagen liggen op de loer. Berucht is ook de zogeheten 'blasfemiewet', die mensen zwaar straft na een beschuldiging van godslastering.Stichting HVC is betrokken bij diverse hulpprojecten in dit land met zware christenvervolging. Pakistan (Urdu: پاكستان) is een land in Azië dat grenst aan India, Afghanistan, Iran en China.Pakistan maakte in het verleden samen met India en Bangladesh deel uit van Brits-Indië. De hoofdstad van Pakist ... Geschiedenis van Pakistan - Wikipedia ... .Pakistan maakte in het verleden samen met India en Bangladesh deel uit van Brits-Indië. De hoofdstad van Pakistan is Islamabad. Een aantal grote steden in Pakistan zijn: Karachi, Gujranwala, Lahore, Faisalabad, Rawalpindi en Multan. Algemeen. Pakistan ligt in Zuid-Azië tussen India in het oosten, Iran en Afghanistan in het westen en China in het noorden. Dat zijn tevens de landen waarmee Pakistan gemeenschappelijke grenzen heeft. De oppervlakte van Pakistan is 803.940 vierkante kilometer. Pakistán o Paquistán [5] (en urdu, پاكِستان, Islāmī Jumhūriya'eh Pākistān; en inglés, Islamic Republic of Pakistan), oficialmente República Islámica de Pakistán, es un Estado soberano del sur de Asia.Con una población de más de 200 millones de personas, es el quinto país más poblado del mundo.Está ubicado en una encrucijada de caminos estratégica entre las regiones del ... De geschiedenis van Pakistan is nauw verbonden met die van India, Bangladesh en Afghanistan.Pakistan is ontstaan uit de wens van islamitische...

INFORMATIE

AUTEUR
Verkaaik
DIMENSIE
7,10 MB
BESTANDSNAAM
Pakistan.pdf

OMSCHRIJVING

Pakistan is een van de weinige staten ter wereld die het bestaansrecht rechtstreeks ontleent aan religie. Toch hadden de voorvechters van een Pakistaanse staat een modern land voor ogen, met een seculiere grondwet. Na de onafhankelijkheid is de islam steeds belangrijker geworden. Het geloof verdeelt het Pakistaanse volk nu meer dan dat het de natie bijeen houdt.De Pakistaanse regering heeft aan het begin van de 21ste eeuw de oorlog verklaard aan de extremistische islam en op meerdere fronten de weg naar liberalisering ingeslagen: men wenst een vrije markt, streeft naar een open maatschappij, geeft de media de ruimte. Pakistan moet een land worden van liberale en democratische gezinde moslims. Daarmee herleeft het ideaal van de grondleggers van de staat. Maar de oppositie is sterk, machtig en talrijk. De uitkomst van dit gevecht over de toekomst van Pakistan en het Pakistaanse volk is vooralsnog onzeker.Oskar Verkaaik is als onderzoeker en universitair docent verbonden aan de afdeling Antropologie van de Universiteit van Amsterdam.

Wil je het boek lezen?Pakistan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Verkaaik. Lezen Pakistan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN