Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding

Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding - Jaap Spier | Stml-tunisie.org

...principe: dat men verplicht is om de schade die men door eigen onbehoorlijk gedrag aan een ander heeft toegebracht te vergoeden ... Geprinte samenvatting van Verbintenissen uit de wet en ... ... . Koop Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding van Spier, J. Hartlief, T. Keirse, A.L.M. Maanen, G.E. Vriesendorp, R.D. met ISBN 9789013148312. Gratis verzending ... 1. Verbintenissen uit de wet en schadevergoeding / 1 2. Verbintenis, rechtsplicht, vermogensrecht, nakoming / 2 3. Plaats van 'verbintenissen uit de wet' in de wet / 2 4. Samenloop wanprestatie en onrechtmatige daad / 3 5. Rechtvaardiging v ... Samenvatting Verbintenissen uit de wet en schadevergoeding ... ... . Plaats van 'verbintenissen uit de wet' in de wet / 2 4. Samenloop wanprestatie en onrechtmatige daad / 3 5. Rechtvaardiging voor het ontstaan van verbintenissen / 5 6. Vertrekpunt: ieder draagt zijn eigen schade… / 6 7. Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding . Bekijk de beste samenvattingen en uittreksels van het studieboek Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding (isbn: 9789013093803) - J. Spier, T. Hartlief, A.L.M. Keirse, G.E. Maanen, R.D. Vriesendorp en download het direct om beter te studeren. Verschillende verbintenissen uit de wet Art. 6:162 BW Betalen van schadevergoeding. (Onrechtmatige daad) Art. 6:198 BW Iemand die vrijwillig, zonder specifieke opdracht de belangen van een ander waarneemt, verbindt de wet daaraan een aantal gevolgen. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding, geschreven door Jaap Spier & T. Hartlief. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over verbintenissenrecht, Aansprakelijkheidsrecht, rechten, aansprakelijkheid, Onrechtmatige daad, Recht, Relativiteit ... 37 aanbiedingen in mei -Bekijk alles met verbintenissen uit de wet en schadevergoeding! Koop en Verkoop Boeken op Marktplaats. Romans, Thrillers, Studieboeken en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Ga ervoor. Het begint op Marktplaats Verbintenissen uit de wet en schadevergoeding Aansprakelijkheidsrecht is in de volksmond verbintenissen uit de wet en schadevergoeding. De verbintenissen waar men hier op doelt is wanneer de wet aan een bepaald handelen of aan ee...

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap Spier
DIMENSIE
5,47 MB
BESTANDSNAAM
Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek is gewijd aan verbintenissen uit de wet en schadevergoeding. In het bijzonder komen aan de orde: - de algemene bepalingen van de onrechtmatige daad (afd. 6.3.1); - de onderscheidene risicoaansprakelijkheden (afd. 6.3.2 en 6.3.3); - misleidende reclame (afd. 6.3.4); - verkeersaansprakelijkheid (art. 185 WVW); - de onrechtmatige overheidsdaad; - aansprakelijkheid ter zake van arbeidsongevallen en beroepsziekten (art. 7:658 en art. 7:611); - wettelijke verplichtingen tot schadevergoeding (afd. 6.1.10) en de tijdelijke regeling verhaalsrechten (afd. 6.3.5); - de overige verbintenissen uit de wet: zaakwaarneming, onverschuldigde betaling en ongerechtvaardigde verrijking (titel 6.4).

Wil je het boek lezen?Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap Spier. Lezen Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN