Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen

Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen - Elsbeth C.M. Ten Have | Stml-tunisie.org

...ook voor patiënten die verpleegtechnische vaardigheden als pijnlijk of belastend ervarend, zoals wondverzorging ... Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen | Boek.be ... . Hierbij heeft een diepgaand ... Wat opvalt bij gesprekstrainingen is dat de verpleegkundigen na het stellen van een open ... Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Goede communicatieve vaardigheden zijn vereist voor het herkennen van problemen bij ouderen. Wanneer resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om te be ... Hbo verpleegkunde - Communicatieve vaardigheden voor ... ... . Wanneer resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om te bekijken en op Enter om te selecteren. Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen, custom .. Koop dit studieboek tweedehands via tweedehandsstudieboeken.nl, een marktplaats met 35.000 Studieboeken. Koop Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen (9789035237681) je van Have, Elsbeth ten Samenvatting: Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen (complete boek) Samenvatting van het complete boek. Alle hoofdstukken inclusief bijlages. Voorbeeld 5 van de 44 pagina's Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen, geschreven door Elsbeth C.M. Ten Have. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over leerdoelen blok 1A, communicatie, blok1, VTV, OOC, OOB, Leerdoelen & Gezondheid. 'Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen' door Karin van Pijpen, Focusteam Vaardigheden Hogeschool Utrecht - Onze prijs: €58,50 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen. Elsbeth C. M. ten Have. Reed Business ... Rianne signalen situatie slechtnieuwsgesprek sprake status ep...

INFORMATIE

AUTEUR
Elsbeth C.M. Ten Have
DIMENSIE
9,32 MB
BESTANDSNAAM
Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe kun je als verpleegkundige je patiënten zo goed mogelijk ondersteunen en begeleiden? Patiënten hebben recht op informatie en moeten betrokken worden bij hun behandeling. Vaardigheden als actief luisteren, adviseren, instrueren, conflicten hanteren en omgaan met agressie zijn onontbeerlijk voor een verpleegkundige die de patiënt als volwaardige gesprekspartner wil benaderen.Verpleegkundigen doen tijdens hun opleiding kennis op omtrent communiceren met patiënten. Maar dat houdt niet automatisch in dat ze de theorie ook in de praktijk kunnen toepassen. Er is weinig literatuur voorhanden en trainingen schieten vaak tekort. Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen voorziet in deze leemtes.De auteur benoemt de verschillende communicatieve vaardigheden, gaat in op het systematisch verpleegkundig handelen en behandelt de verschillende gespreksmodellen, zoals het helpend gesprek, het slechtnieuwsgesprek en het omgaan met agressie. Bovendien besteedt ze aandacht aan de juridische aspecten, die sinds de invoering van de wet BIG en de wet WGBO steeds belangrijker worden.Elsbeth ten Have heeft expressie en communicatie gestudeerd in Leeuwarden. Na haar afstuderen doceerde zij communicatieve vaardigheden en didactiek. Tevens werkte Ten Have in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Vervolgens voltooide ze de hbo-v in deeltijd, waarna ze communicatieve vaardigheden doceerde aan een hbo-v. De auteur heeft haar eigen trainingsbureau gehad dat zich richtte op communicatietrainingen in de gezondheidszorg. Daarnaast is zij werkzaam geweest als verpleegkundige in het Universitair Medisch Centrum te Groningen (UMCG). Thans is zij werkzaam als coördinator Verpleegkundige Vervolgopleidingen voor de Intensieve Zorgpraktijken in het UMCG.

Wil je het boek lezen?Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Elsbeth C.M. Ten Have. Lezen Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN