De kip die over de soep vloog

De kip die over de soep vloog - Frans Pointl | Stml-tunisie.org

...ratuurprijs op. Dit boek is tevens zijn bekendste werk ... De kip die over de soep vloog door Frans Pointl (paperback ... ... . De kip die over de soep vloog door Frans Pointl Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. De kip die over de soep vloog is een treurig verhaal, maar door Pointl's manier van schrijven krijgt het zwaarmoedige een humoristische ondertoon. Door Pointl's verteltrant voelde ik me verbonden met ... Recensie van over De kip die over de soep vloog | Hebban.nl ... . Door Pointl's verteltrant voelde ik me verbonden met iedere personage in het boek. Ik leefde en lachte met ze mee. De Kip Die Over De Soep Vloog Wolters-Noordhoff Groningen, 1994 (1989) SAMENVATTING: David en zijn moeder. Zijn ouders zijn al voor de oorlog gescheiden en zijn moeder zegt dat hij een kind is van een minnaar waarmee zij een korte relatie had. Ze komen erachter dat niemand van hun familie de tweede oorlog heeft overleefd behalve één oom. De titel duidt een wereld aan waarin een joodse moeder en haar kleine zoon zich ophouden, nadat de ramp uit het nabije verleden zich over hun bloedverwanten en joodse volksgenoten heeft voltrokken. Voor beiden is de wereld verwoest, ontvolkt, geblokkeerd en verzengd; een Het beginverhaal van de bundel De kip die over de soep vloog draagt als titel 'De overlevenden'. Kip die over de soep vloog. Kip die over de soep vloog. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. Door de coronacrisis is het erg druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice of partner langer duurt, excuses. De Taalschat: De kip die over de soep vloog van Frans Pointl zaterdag 26 oktober 2019, 11:00 uur Pointl beleefde zijn doorbraak pas toen hij 56 jaar was met de verhalenbundel De kip die over de ... De kip die over de soep vloog werd zowel in Nederland - het werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs - als in het buitenland lovend ontvangen. Recensie(s) In deze debuut-bundel (een aantal verhalen verscheen eerder in literaire tijdschriften) worden de herinneringen van de auteur (1933) aan zijn jeugd beschreven. De kip die over de soep vloog werd zowel in Nederland - het werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs - als in het buitenland lovend ontvangen. Deze uitgave maakt deel uit van een bijzondere reeks naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van Nijgh & Van Ditmar, waarin de tien populairste boeken uit de geschiedenis van het fonds zijn opgenomen. Die hete aardappel van de...

INFORMATIE

AUTEUR
Frans Pointl
DIMENSIE
3,85 MB
BESTANDSNAAM
De kip die over de soep vloog.pdf

OMSCHRIJVING

De verhalen uit De kip die over de soep vloog laten zich lezen als een roman.Het boek omvat zestien verhalen die grotendeels gebaseerd zijn op de (oorlogs-)jeugd van de joodse Frans Pointl. Het titelverhaal beschrijft een etentje waarop hoofdpersoon David zijn moeder trakteert. De kippensoep kan de goedkeuring van zijn moeder niet wegdragen: de kip is in haar ogen slechts over de soep gevlogen. De dominante en getraumatiseerde moeder brengt Pointl venijnig in beeld: ‘een gebit alsof ze een piano had ingeslikt en de vergeelde toetsen waren blijven steken’. Het ondraaglijke onderwerp van de Holocaust wordt draaglijk gemaakt door Pointls laconieke, ironische stijl. De kip die over de soep vloog werd zowel in Nederland - het werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs - als in het buitenland lovend ontvangen.Deze uitgave maakt deel uit van een bijzondere reeks naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van Nijgh & Van Ditmar, waarin de tien populairste boeken uit de geschiedenis van het fonds zijn opgenomen. De omslagen zijn gemaakt door studenten van de kunstacademies in Breda en Den Bosch.

Wil je het boek lezen?De kip die over de soep vloog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans Pointl. Lezen De kip die over de soep vloog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN