Huidhonger

Huidhonger - Gemma Boormans | Stml-tunisie.org

...en) ervaren, met soms een hevig ... Vriens: "Huidhonger manifesteert zich bij mannen op een andere manier dan bij vrouwen: als 3-jarige man word je minder geknuffeld, als 8-jarige word er minder met je gestoeid en als 12-jarige man ligt er op elke aanraking schaamte ... Huidhonger: waarom aanraken zo belangrijk is - Happinez ... . Mannen hebben een andere taal; heel fysiek. Dat is een beetje eruit geknipt. Huidhonger. Nee, dit is niet de titel van de nieuwste horrorfilm. Huidhonger is in feite een verdrietig verschijnsel dat ontstaat als je lang niet meer bent aangeraakt en/of verlangt naar huidcontact. Er ontstaat dus een gebrek aan aanraking. Een situatie die al makkelijk kan ontstaan en meer invloed heeft op wij mensen dan je z ... Wat een gebrek aan aanraking kan betekenen voor ons en ... ... . Huidhonger is in feite een verdrietig verschijnsel dat ontstaat als je lang niet meer bent aangeraakt en/of verlangt naar huidcontact. Er ontstaat dus een gebrek aan aanraking. Een situatie die al makkelijk kan ontstaan en meer invloed heeft op wij mensen dan je zou denken. Huidhonger: 'Mijn lichaam snakte naar een aanraking' Openhartig over seks Mag je lust voelen als je nog rouwt om de dood van je man? In het boek RouwLust praten jonge weduwen openhartig over ... Huidhonger is niet hetzelfde als zin in seks. Seks kan huidhonger stillen, maar huidhonger kan ook gestild worden door vriendschappelijke aanraking of massage. Gemma Boormans en Esther Cohen schreven het boek 'Huidhonger', een boek waarin de nadruk ligt op de behoefte aan aanraking na een scheiding of het overlijden van een partner. Huidhonger bij baby's. Het gaat bij een gebrek aan fysieke aanraking zeker niet enkel om een gebrek aan seksuele intimiteit. Het kan juist ook gaan om simpele aanrakingen zoals een knuffel, hand op de schouder en hand vas...

INFORMATIE

AUTEUR
Gemma Boormans
DIMENSIE
12,14 MB
BESTANDSNAAM
Huidhonger.pdf

OMSCHRIJVING

"De mens heeft veel nood aan baarmoederlijkheid, aan gehechtheid, aan vastgepakt worden, helemaal als iemand van nabij wegvalt. We moeten meer durven uitkomen voor onze behoefte aan vel voelen. Het is goed dat Huidhonger dit onder de aandacht brengt.' – Dirk de WachterAangeraakt worden, letterlijk en figuurlijk, is een primaire levensbehoefte, in het bijzonder voor mensen die alleen leven of rouwen na liefdesverlies. Sinds de coronacrisis ervaart opeens bijna iedereen gemis aan nabijheid, fysieke troost en geruststelling. Uitspreken dat we hiernaar hunkeren lijkt een hoge drempel, terwijl wat je voelt heel normaal is.Gemma Boormans en Esther Cohen verloren beiden hun partner. Zij ondervonden aan den lijve wat gemis en verlangen betekenen. Voor Huidhonger belichten ze het verlangen naar lichamelijk contact en spraken zij met gescheiden mannen en vrouwen, weduwen en weduwnaars over liefdesverlies. Ook interviewden zij hoogleraar seksuologie en psycholoog Ellen Laan, eenzaamheidsexpert Jeannette Rijks, intuïtieve massagetherapeut Margrit Siemerink, predikante Rebecca Onderstal en psychiater en hoogleraar Dirk de Wachter over lust, eenzaamheid en huidhonger.

Wil je het boek lezen?Huidhonger in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gemma Boormans. Lezen Huidhonger Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN