Bron van ons geloof

Bron van ons geloof - Bijl, C. | Stml-tunisie.org

...zegen; hier in de woestijn. Wachtend op uw milde regen, om zelf een bron te zijn ... Jaarthema: Bronnen van ons geloof | De Regenboog ... . Met een hart vol vrede, zijn wij zegenend nabij. Van uw liefde delend, Onze identiteit Voor ons is de Bijbel de basis van waaruit we willen leven en werken. Als geloofsgemeenschap hebben wij onszelf doelen gesteld, die horen bij ons geloof dat we graag willen laten zien Onze openheid De Bron wil een open kerk zijn die met beide benen in de maatschappij staat, maar ook naar mensen, dichtbij en... ...dat de beide delen van de Bijbel (het Oude en het Nieuwe Testament) de do ... Religie - Wikipedia ... ... ...dat de beide delen van de Bijbel (het Oude en het Nieuwe Testament) de door God gegeven woorden zijn. Deze woorden zijn waarheid voor ons geloof en bepalend voor ons leven. ...dat mensen niet uit zichzelf goed zijn zoals God goed is, en daarom niet uit zichzelf bij God kunnen komen. Dat is ons geopenbaard in het Woord en ons gegeven door de Geest. Dat zijn twee dingen: eerst zien en dan ontvangen . Dat wondere geloof in Christus is de bron van onze dagelijkse vreugde. Ons geloof heeft een hemelse oorsprong! Het komt van de Geest. Het eerste van de vrucht van de Geest is de liefde (Gal. 5:22). Dit geloof, deze hoop en liefde, die houden stand. Te midden van alles wat opkomt, blinkt en verzinkt blijven die. De liefde zal nooit vergaan, zegt Paulus. Wat wij mogen en kunnen doen, is onszelf open stellen voor God. Hij is immers de bron van geloof, hoop en liefde. En die in ons eigen leven proberen te weerspiegelen en door te geven. Geloof | Hoop | Liefde. Meer informatie. Wij geloven in God de Vader, Schepper van hemel en aarde, in zijn Zoon Jezus Christus die stierf voor onze zonden en in de Heilige Geest die ons leven vernieuwt. In alle bescheidenheid weten we ons ... Jaarthema: Bronnen van ons geloof Onder deze titel zijn er in de afgelopen maanden al een aantal bijeenkomsten geweest. vanavond gaat het over Ignatius van Loyola. Hij werd geboren in 1491 in Spaans Baskenland en stierf in 1556....

INFORMATIE

AUTEUR
Bijl, C.
DIMENSIE
12,4 MB
BESTANDSNAAM
Bron van ons geloof.pdf

OMSCHRIJVING

Bijl, Bron van ons geloof 1e druk is een boek van C. Bijl uitgegeven bij Uitgeverij de Vuurbaak. ISBN 9789055601479 Hoe komen we aan ons geloof? Is dat een kwestie van ons verstand goed gebruiken? Of meer een zaak van religieuze gevoeligheid? Of anders nog? Het is anders.De zondagsafdelingen 25-33 van het geestelijke leerboek, de Heidelbergse Catechismus, vertellen in vragen en antwoorden hoe wonderlijk het geloof wordt gewerkt. Het is nauwelijks uit te leggen en haast niet te geloven. Daarom doet de Heilige Geest het ook voor ons. Het is zijn inzet en werk dat we toch geloven.Ds. Bijl weet dit in eigentijdse taal goed te verwoorden. Hij voelt precies aan waar bij de moderne gelovige de pijn of het probleem zit. Als pastor reikt hij via de woorden van de zondagen 25-33 op een warme manier de troost van Gods Woord aan de lezer aan. Hij zoekt in zijn schrijven naar de kern van het onderwerp en spreekt tegelijk de lezer aan op zijn persoonlijk geloof.

Wil je het boek lezen?Bron van ons geloof in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bijl, C.. Lezen Bron van ons geloof Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN