Het ontstaan van soorten

Het ontstaan van soorten - Charles Darwin | Stml-tunisie.org

...e oorsprong der soorten of Het ontstaan van soorten (Engels: The Origin of Species) (meer volledig: Over het onstaan van soorten door natuurlijke selectie of het behoud van bevoordeelde rassen in de strijd om leven), waarvan de eerste druk in 1859 verscheen, is het bekendste boek van de Britse bioloog Charles Darwin ... Schooltv: Soorten cichliden - Ooggetuige van evolutie in ... ... .. In het boek zet Darwin zijn evolutietheorie uiteen. Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. Soortvorming is een van de belangrijkste aspecten van de evolutie. Soortvorming of speciatie is het ontstaan en vormen/omvormen van een nieuwe soort ... Soort - Wikipedia ... . Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt. Soortvorming is een van de belangrijkste aspecten van de evolutie. Soortvorming of speciatie is het ontstaan en vormen/omvormen van een nieuwe soort uit al bestaande populaties. Er zijn verschillende manieren waarop een soort kan ontstaan. De verschillen tussen deze manieren is te zien in de manier waarop ze ontwikkelen; bijvoorbeeld door isolatie. Met het werk van Carolus Linnaeus ontstond de taxonomie, het indelen van soorten in zogenaamde taxa op grond van uiterlijke overeenkomsten. Hoewel Linnaeus zelf dacht dat soorten onveranderlijk zijn, zou de taxonomische indeling van de natuur later gebruikt worden om evolutionaire verwantschappen in uit te drukken. Het tweede probleem dat in de aandacht staat, is het ontstaan van reproductieve isolatie: voor soortvorming is niet alleen disruptieve selectie nodig maar ook dat individuen van de soorten-in-wording na verloop van tijd niet langer met elkaar paren. De klassieke soortvormingsmodellen toonden al aan dat reproductieve isolatie niet uit het niets ontstaat, zeker niet...

INFORMATIE

AUTEUR
Charles Darwin
DIMENSIE
8,66 MB
BESTANDSNAAM
Het ontstaan van soorten.pdf

OMSCHRIJVING

Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt.De impact van dit boek op het denken is enorm geweest. Vandaag de dag wordt de evolutietheorie weliswaar even algemeen aanvaard als de atoomtheorie, maar dat neemt niet weg dat zij de gemoederen nog steeds in beweging brengt omdat ze de grens tussen geloof en wetenschap raakt.Darwins benadering van het leven is rationeel en natuurwetenschappelijk. Zijn wereldbeeld is opgebouwd uit louter kenbare en verifieerbare feiten. Hij houdt zijn lezers voor dat alle levensvormen op aarde, de mens nadrukkelijk niet uitgezonderd, zijn geproduceerd door onbezielde en doelloze natuurkrachten.Darwins evolutietheorie is en blijft een van de meest revolutionaire visies op mens en natuur uit de wereldgeschiedenis, en het boek Over het ontstaan van soorten is een van de belangrijkste teksten van de moderne tijd: een onbetwiste must in het wetenschappelijk canon.Dit is de veelgeprezen vertaling van Ludo Hellemans van de oorspronkelijke editie van On the Origin of Species uit 1859.

Wil je het boek lezen?Het ontstaan van soorten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Charles Darwin. Lezen Het ontstaan van soorten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN