Oorlogsmonument

Oorlogsmonument - Brigitta van de Wateringen | Stml-tunisie.org

...blijkt dat al vanaf 1919 beraadslaagd werd over de oprichting van een oorlogsmonument ... De Hege Gerzen » Oorlogsmonument ... . Dit Oorlogsmonument herdenkt de inwoners van Wijnegem die zijn omgekomen in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan! Gebruikte bron(nen) Tekst: TracesOfWar.com; Foto's: Bart Valgaeren Oorlogsmonument. Het monument is gemaakt van kalksteen en is ontworpen door architect Jan Jans. Als je de kunstroute loopt kom je onder andere langs dit monument. Gebruikerscoörd ... Oorlogsmonument Wijnegem | Inventaris Onroerend Erfgoed ... . Als je de kunstroute loopt kom je onder andere langs dit monument. Gebruikerscoördinaten vragen ..... Overzichtskaart; Herdenkingen ALBLASSERDAM - Bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat in Alblasserdam zijn vrijdagavond 4 mei 2018 burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies herdacht. Het oorlogsmonument werd ontworpen door Edward Deckers voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog en werd ingehuldigd op 21 april 1930. Historiek. Het monument werd ingehuldigd op 21 april 1930 in aanwezigheid van koning Albert en koningin Elisabeth. Het Oorlogsmonument aan de Burg. Moonenlaan is een monument ter nagedachtenis aan alle Waalwijkers die zijn omgekomen tijdens de bezetting en in het bijzonder aan burgemeester Moonen, die tijdens de oorlog door de bezetter is gefusilleerd. Op 30 oktober 1949 is het monument onthuld door mevrouw H.A.C. Moonen-Sassen (1876-1957). Vrij snel na de oorlog werd het huidige oorlogsmonument geplaatst tussen de fruittuin en een boerderij. Zo rond 1956 maakte het monument plaats voor de aanleg van de Julianastraat en kwam het uiteindelijk terecht op de plek waar het tot voor kort lag, in de nabijheid van de toenmalige Boerenleenbank. Oorlogsmonument tussen Doldersum en Wateren Midden op het Wapserveld in Drenthe, staat een oorlogsmonument. Velen ontdekken de herdenkingsplaats toevallig wanneer ze door de prachtige omgeving fietsen. Het Verscholen Dorp: Oorlogsmonument - Bekijk 78 reizigersbeoordelingen, 44 onthullende foto's en goede aanbiedingen voor Vierhouten, Nederland, op Tripadvisor. Monument Oorlogsmonument Jutphaas in Nieuwegein (Utrecht Nederland) | Oorlogsmonument uitgebre...

INFORMATIE

AUTEUR
Brigitta van de Wateringen
DIMENSIE
8,80 MB
BESTANDSNAAM
Oorlogsmonument.pdf

OMSCHRIJVING

Jantje is twaalf jaar oud. Als hij van de pont komt, passeert hij de controlepost van de Duitsers bij het Tolhuis. 'Ausspucken!' brult er één en het volgende wat Jantje weet is dat hij ontvoerd is door heel foute mensen. Hij knokt voor zijn vrijheid maar ook tegen het onrecht, het machtsmisbruik. Met zijn vrienden Willem en Anton voorkomt hij dat een groep Joodse mensen slachtoffer wordt van afpersing en uitzetting.Amsterdam 1943. Midden in de Tweede Wereldoorlog, Nederland is bezet door de Duitsers. De tijd van onbezorgd spelen, kind zijn, is voorbij. De hongersnood en de kou, de bombardementen zijn de elementen waar dagelijks tegen gevochten wordt. Oorlogsmonument gaat over vriendschap, over het volgen van je hart...Brigitta van de Wateringen is opgegroeid in Amsterdam-Noord. Dit debuut is met warmte en flair en zeer liefdevol geschreven. Haar vader, Jantje, is de hoofdpersoon in dit boek. Zijn oorlogsjaren heeft zij verweven met een portie fantasie.

Wil je het boek lezen?Oorlogsmonument in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Brigitta van de Wateringen. Lezen Oorlogsmonument Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN