Generaal Spoor

Generaal Spoor - J.A. De Moor | Stml-tunisie.org

...bber van de Nederlandse troepen in Nederlands-Indië, heeft destijds de grenzen van het toelaatbare ruimschoots overschreden ... Begrafenis generaal Spoor op begraafplaats Menteng Pulo ... ... . Dat schrijft de Nijmeegse historicus Fredrik Willems zaterdag in NRC Handelsblad. Redactie 23 november 2013, 7:09 Zoek je huizen te koop in Generaal Spoorlaan, Rijswijk (ZH)? Op funda vind je het meest complete aanbod met 6 huizen te koop. Generaal Simon Spoor, eind jaren 40 de opperbevelhebber van de Nederlandse troepen in Nederlands-Indië, heeft destijds de grenzen van het toelaatbare ruimschoots overschreden. Spoor heeft toen de tot rebelleren geneigde legerofficieren in Djokja ervan weten te overtuigen dat de militairen het bele ... Simon Spoor - Wikipedia ... . Spoor heeft toen de tot rebelleren geneigde legerofficieren in Djokja ervan weten te overtuigen dat de militairen het beleid van de burgerlijke autoriteiten hoe dan ook dienden te volgen. Op 23 mei 1949 werd Spoor tot generaal bevorderd. Dezelfde dag werd hij plotseling ernstig ziek en overleed twee dagen later te Batavia. De rol van generaal Simon Spoor tijdens de dekolonisatie van Nederlands-Indië, 1945-1949, is omstreden. Hij probeerde de besluitvorming in kabinet en parlement naar zijn hand te zetten, waartoe hij als militair niet gerechtigd was. Veteranen herdenken hem daarentegen nog altijd met bewondering. Een gesprek met de biograaf over 'Generaal Spoor. Begrafenis generaal Spoor op begraafplaats Menteng Pulo Jakarta / Vice-admiraal Pinke strooit bloemen in het graf. Menteng Pulo is een van de zeven Nederlandse erevelden op Java. Er liggen ruim vierduizend oorlogsslachtoffers begraven, onder wie generaal Simon Spoor, de bevelhebber van de Nederlandse strijdkrachten in toenmalig Nederlands-Indië....

INFORMATIE

AUTEUR
J.A. De Moor
DIMENSIE
9,31 MB
BESTANDSNAAM
Generaal Spoor.pdf

OMSCHRIJVING

Generaal Spoor was tot zijn plotselinge dood in 1949 bevelhebber van de Nederlandse troepen in Nederlands-Indië. Voor de een was hij een conservatieve houwdegen, voor de ander een inspirerende aanvoerder, maar hij was hoe dan ook een uitzonderlijk legerofficier. Deze biografie vertelt het verhaal van een intellectueel begaafde, artistiek aangelegde en toegewijde militair, die zich vóór alles heeft ingezet voor de belangen van zijn vaderland.

Wil je het boek lezen?Generaal Spoor in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.A. De Moor. Lezen Generaal Spoor Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN