Verstandelijke beperking & eigen invloed

Verstandelijke beperking & eigen invloed - none | Stml-tunisie.org

...tandelijke beperking te waarderen en te versterken ... PDF Media en kinderen met een LVB - Nederlands Jeugdinstituut ... . 'Verstandelijke beperking & eigen invloed' door Tjitske Gijzen - Onze prijs: €20,00 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending. Bestel Verstandelijke beperking & eigen invloed van . Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Oorzaken van gedragsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking Gedragsproblemen ontstaan meestal door een combinatie van de persoon en zijn omgeving. Om de oorzaken van gedragsproblemen te achterhal ... Verstandelijk gehandicaptenzorg (VGZ) | Cordaan ... . Om de oorzaken van gedragsproblemen te achterhalen kunt u op onderstaande punten letten. Communicatie bij een verstandelijke beperking. Het is niet altijd makkelijk om te communiceren met iemand die een verstandelijke beperking heeft. Ook als u uw cliënt al langer kent. Als het communiceren niet goed lukt, kan uw cliënt zich gaan afsluiten. Dan wordt het nog lastiger om te achterhalen wat hij voelt en wat hij vindt. Een van de meest centrale thema's in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is eigen invloed. Lang is gedacht dat mensen die niet goed kunnen denken, ook niet kunnen kiezen of beslissen over zichzelf. Om hen te behoeden voor rampen en andere narigheid beslisten anderen altijd over hen. Maar hulpverleners komen er steeds meer achter dat iemand die geen invloed heeft op hoe zijn ... Verstandelijke beperking & eigen invloed. Tjitske Gijzen; Skip to the end of the images gallery . 9789492711366_1_1_2.jpg. Skip to the beginning of the images gallery . € 20,00. 5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting verstandelijke beperking groeit dan ook gestaag en gezien de maatschappelijke ontwikkelingen wordt verwacht dat deze trend zich voortzet. Om de doelstellingen van het huidige burgerschapsparadigma als zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid te realiseren voor jongeren met een licht verstandelijke beperking is maatwerk noodzakelijk. Cordaan is er voor alle mensen met een verstandelijke beperking: van jong tot oud, van licht tot zeer ernstig verstandelijk beperkt, met of zonder bijkomende andere beperkingen. Thuis of in een gezi...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
10,69 MB
BESTANDSNAAM
Verstandelijke beperking & eigen invloed.pdf

OMSCHRIJVING

Een van de meest centrale thema's in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is eigen invloed. Lang is gedacht dat mensen die niet goed kunnen denken, ook niet kunnen kiezen of beslissen over zichzelf. Om hen te behoeden voor rampen en andere narigheid beslisten anderen altijd over hen. Maar hulpverleners komen er steeds meer achter dat iemand die geen invloed heeft op hoe zijn leven eruit ziet, zich niet kan ontwikkelen. Voor groei en zelfvertrouwen moet je eerst kunnen ontdekken wat je kunt en wilt, maar wel op een veilige manier. Zorgprofessionals uit de verstandelijk gehandicaptenzorg vertellen over:• Hoe voelt het als een ander altijd jouw doen en laten bepaalt?• Bij welke begeleidings- en behandelmethodes speelt eigen invloed een centrale rol?• Hoe realiseer je eigen invloed bij mensen met zeer ernstige beperkingen?• Hoe geef je invloed, en voorkom je toch dat mensen met een licht verstandelijke beperking in zeven sloten tegelijk lopen?• Wat is het verband tussen gebrek aan eigen invloed en probleemgedrag?

Wil je het boek lezen?Verstandelijke beperking & eigen invloed in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Verstandelijke beperking & eigen invloed Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN