De deugden van een wetenschapper

De deugden van een wetenschapper - Herman Paul | Stml-tunisie.org

...tijdigheid en riep Abraham Kuenen zijn studenten op tot waarheidsliefde? Vaak zijn deze deugden weggezet als Koop nu De deugden van een wetenschapper van Herman Paul bij Boekenwereld ... De deugden van een wetenschapper, Herman Paul ... ... . Veilig winkelen, bestellen en betalen! Deugden van de wetenschapper Els Maeckelberghe Profiel van een wetenschapper: Robbert Dijkgraaf 74 ORDE & RECHT Hoofdstuk VI Waakzaam en dienstbaar, dus moedig en empathisch 77 Deugden van de politieagent Marcel Becker Profiel van een politieagent: Wendy Dorrestijn 86 Hoofdstuk VII Alleen maar nette mensen 89 Deugden van de rechter Jonathan ... Het thema van wetenschappelijke deugden en ondeugden is dus bij uitstek geschikt voor een discipline-overstijgende geschiedenis van de wetenschap.' 'Wat doet succes met jou' In h ... De deugden van een wetenschapper: Herman Paul ... ... ... Het thema van wetenschappelijke deugden en ondeugden is dus bij uitstek geschikt voor een discipline-overstijgende geschiedenis van de wetenschap.' 'Wat doet succes met jou' In het boek houdt Paul ook de hedendaagse wetenschapper een negentiende-eeuwse spiegel voor, geïllustreerd met nog veel meer voorbeelden uit Nederland, België en Duitsland. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek De deugden van een wetenschapper (AUP) zal hij betogen dat negentiende-eeuwse wetenschappers met hun deugden en ondeugden een interessante spiegel voorhouden aan 21e-eeuwse academici. Jeroen de Ridder is universitair hoofddocent De epistemische deugden bestaan uit de volgende vijf waarden: Accuracy Bij de deugd accuracy gaat het om de mate waarin een theorie samengaat met de al bestaande resultaten van experimenten en observaties. Een theorie die niet al deze resultaten goed kan verklaren zal minder snel geaccepteerd worden door wetenschappers dan een theorie die de ... Bestel De deugden van een wetenschapper Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Het maatschappelijk debat over normen en waarden bevredigt niet. Het moet ergens anders over gaan, menen drie wetenschappers, namelijk over deugden en zonden. «Het gaat er niet om wat je moet laten om een goed mens te zijn, maar wat je moet doen.» Wetenschappers willen excelleren: ze proberen baanbrekende resultaten te boeken en daarover te publiceren in de meest gerenommeerde bladen. Of ze daarvoor over bepaalde deugden moeten beschikken, zoals precisie en volharding, is niet een vraag waarover tegenwoordig veel wordt nagedacht. Maar één à twee eeuwen geleden was dat anders. Negentiende-eeuwse wetenschappers spraken over ......

INFORMATIE

AUTEUR
Herman Paul
DIMENSIE
10,66 MB
BESTANDSNAAM
De deugden van een wetenschapper.pdf

OMSCHRIJVING

Wetenschappers willen excelleren: ze proberen baanbrekende resultaten te boeken en daarover te publiceren in de meest gerenommeerde bladen. Of ze daarvoor over bepaalde deugden moeten beschikken, zoals precisie en volharding, is niet een vraag waarover tegenwoordig veel wordt nagedacht. Maar één à twee eeuwen geleden was dat anders. Negentiende-eeuwse wetenschappers spraken over waarheidsliefde, riepen elkaar op tot onpartijdigheid en discussieerden over objectiviteit. Valt er iets te leren van de negentiende eeuw en de eerste helft van de twintigste eeuw, bijvoorbeeld met het oog op preventie van fraude en dubieuze onderzoekspraktijken?

Wil je het boek lezen?De deugden van een wetenschapper in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman Paul. Lezen De deugden van een wetenschapper Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN