DE KOOPMAN VAN VENETIË

DE KOOPMAN VAN VENETIË - Malcolm van Dijke | Stml-tunisie.org

...vraagt zijn vriend Antonio, een rijke koopman ... De 'Koopman van Venetie' opgevoerd in ghetto van Venetie ... ... . Antonio gaat ermee akkoord om zijn vriend te helpen, maar hij heeft geen fysiek geld beschikbaar tot zijn terugkeer van zijn schip. De koopman van Venetië. Hij wacht op de terugkomst van zijn schepen en hoopt op veel winst. Zijn beste vriend, Bassanio, wil een vrouw om haar hand vragen. Deze vrouw, Porta, is rijk. Zij heeft 3 doosjes, eentje van goud, eentje van zilver en eentje van lood. william shakespeare - de koopman van veneti ... Full text of "De Koopman van Venetië Drama in vijf bedrijven" ... . william shakespeare - de koopman van venetië 2 DE KOOPMAN VAN VENETIË EERSTE BEDRIJF SCÈNE I. - Venetië. ANTONIO, SALERIO en SOLANIO komen op. ANTONIO Werkelijk, ik weet niet waarom ik zo treurig ben, Ik ben het moe, jij zegt dat jij het moe wordt; Maar hoe ik het kreeg of vond of opgelopen heb, Waarvan het is gemaakt, waar het vandaan komt, Bassanio is bevriend met Antonio, de rijkste koopman van Venetië. Maar deze beschikt op dit moment ook niet over liquide middelen. Wel heeft hij daarvoor in de plaats rijk beladen schepen op alle wereldzeeën varen. Die zouden garant moeten staan voor een lening bij de joodse bankier Shylock. De Koopman van Venetië van William Shakespeare Opgevoerd door het FLEX THEATER Stichting Wereld Premieres Eerste voorstelling: FlexTheater Creil Noordoostpolder 30 mei 1998 De voorstelling werd tijdens de maanden juni en juli 1998 gespeeld in bedrijfsruimtes, boerenschuren, kerken, sportzalen, enz. in de Provincies Flevoland en Overijssel Onder de toneelstukken van Shakespeare neemt 'De koopman van Venetië' een bijzondere plaats in. Het is geen zuivere komedie, maar ook geen zuivere tragedie. Kenmerken van de komedie zijn dat het toneelstuk 'de liefde' als hoofdthema heeft, dat er humor in zit, dat er persoonsverwisselingen en vermommingen in zijn en dat het met huwelijken eindigt. De context Inleiding. De ...

INFORMATIE

AUTEUR
Malcolm van Dijke
DIMENSIE
12,51 MB
BESTANDSNAAM
DE KOOPMAN VAN VENETIË.pdf

OMSCHRIJVING

De Koopman van Venetië is na Hamlet één van de meest bekende en opgevoerde toneelstukken van Shakespeare. Hoewel een blijspel, is er genoeg drama in te beleven. Dat drama speelt zich vooral af rondom de Jood Shylock, waar de koopman Antonio geld van had geleed. Shylock wordt geminacht omdat hij Jood is, maar vooral vanwege zijn woekerpraktijken. Shylock haat Antonio en zijn haat komt tot een hoogtepunt als Shylock Antonio wil doden, als deze in gebreke blijft. Tegenover de beroemde klachtrede van Shylock over al het onrecht hem als Jood aangedaan, staat de beroemde lofrede van Portia over de aard van genade. Haat verliest, genade wint en Shylock krijgt nog een kans.

Wil je het boek lezen?DE KOOPMAN VAN VENETIË in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Malcolm van Dijke. Lezen DE KOOPMAN VAN VENETIË Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN