Geschiedenis van Nederland

Geschiedenis van Nederland - Gerben Graddesz Hellinga | Stml-tunisie.org

...oderne tijd en van de Tachtigjarige Oorlog tot de Gouden Eeuw ... De geschiedenis van de ouderenzorg in Nederland ... ... .Het overzicht wordt doorlopend uitgebreid, net zolang tot wij een soort online Museum van de Vaderlandse Geschiedenis zijn. ~5500 v.Chr. Trijntje is de naam die gegeven werd aan het oudste menselijke skelet dat in Nederland is aangetroffen te Hardinxveld-Giessendam.De restanten uit de Swifterbantcultuur en een reconstructie bevinden zich in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. ~5300 v.Chr. De volkeren van de bandkeramische cultuur vest ... Cursus Geschiedenis van Nederland, inclusief de canon | LOI ... . ~5300 v.Chr. De volkeren van de bandkeramische cultuur vestigen zich op de hogere, vruchtbare lössgronden van Zuid-Limburg en vormen ... Geschiedenis van Nederland 1e druk is een boek van Anne Doedens uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057309670 In de eenentwintigste eeuw is de belangstelling voor ons nationale verleden nog steeds groeiend. Het Nederlands is een Indo-Europese, Germaanse taal die vooral in Nederland, Vlaanderen en Suriname wordt gesproken. Het is nauw verwant met de andere West-Germaanse talen: Engels, Fries, Duits, Nederduits, Luxemburgs, Jiddisch en de dochtertaal Afrikaans.. Het Nederlands heeft als vroege voorouder het Oudnederfrankisch, een verzameling Istvaeoonse dialecten ontstaan na 500 als gevolg van de ... Geschiedenis van Nederland. U bent hier: Artikelen . dossiers . Video's over inburgeringsthema's . Om een land echt te kunnen begrijpen, moet je iets weten van de geschiedenis....

INFORMATIE

AUTEUR
Gerben Graddesz Hellinga
DIMENSIE
10,55 MB
BESTANDSNAAM
Geschiedenis van Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Geschiedenis leeft weer! De eerste canon van onze vaderlandse geschiedenis is een feit. Deze canon vormt het fundament van de culturele bagage die elke Nederlander als vanzelfsprekend zou moeten hebben. Aan de hand van vijftig hoogtepunten passeren in dit boek twintig eeuwen Lage Landen de revue. Samen vormen zij de basis van het nieuwe geschiedenisonderwijs - lange tijd een onderbelicht onderdeel van het lespakket. Elk van deze thema's biedt aanknopingspunten voor boeiende verhalen die de belangstelling van scholieren voor geschiedenis kunnen aanwakkeren. Deze 'vensters' vormen de rode draad van de geschiedenis van het land dat wij gezamenlijk bewonen. Wie meer wil weten over de afzonderlijke onderwerpen, maar tegelijkertijd een indruk wil krijgen van de plaats die ze in het grote geheel innemen, vindt in dit boek wat hij zoekt.De rijk geïllustreerde uitgave Geschiedenis van Nederland - De canon van ons vaderlands verleden vormt de meest moderne versie van onze historie. Vijftig toegankelijke, vlot geschreven hoofdstukken leiden ons via de hunebedbouwers en de Romeinen, Karel de Grote en Willem van Oranje tot de komst van de televisie, de ontdekking van de gasbel en zelfs Srebrenica. Geschikt als naslagwerk voor historisch geïnteresseerden, onmisbaar als 'opfrisser' voor ouders met schoolgaande kinderen.

Wil je het boek lezen?Geschiedenis van Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerben Graddesz Hellinga. Lezen Geschiedenis van Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN