De Pentateuch met verklarend commentaar 5 - Deuteronomium

De Pentateuch met verklarend commentaar 5 - Deuteronomium - Joël Vredenburg | Stml-tunisie.org

...dehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan ... De Vijf Thorarollen - een vertaling van de Pentateuch - AS ... ... . Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. De Thora, ook gespeld als Tora of Torah (Hebreeuws: תּוֹרָה), zijn de eerste vijf boeken van de Tenach (Hebreeuwse Bijbel), die de grondslag van het joodse geloof vormen en daarmee als de voornaamste heilige boeken van deze monotheïstische godsdienst gelden.. Met de term wordt ook wel de joodse godsdienstige literatuur als geheel aangeduid (zie ... bol.com | De Vijf Rollen | 9789057194979 | Joël Vredenburg ... ... .. Met de term wordt ook wel de joodse godsdienstige literatuur als geheel aangeduid (zie verderop). Deuteronomium . opnieuw in het Nederlands vertaald en verklaard. Joël Vredenburg. ... Beschikbaar. Recensie/Quote. De vertaling van de pentateuch van Joël Vredenburg is uniek. Naast de vertaling van de hebreeuwse tekst voegt hij ook een verklaring toe, ... De Pentateuch met verklarend commentaar: Kernwoorden : commentaar; ... Deuteronomium door Vredenburg, Joël, EAN 9789057194962. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. De Pentateuch met commentaar van Rashie deel I. Het joodse commentaar van Rashi is een klassieker. In dit eerste deel worden de eerste wtee boeken van Mozes (Genesis & Exodus) van commentaar voorzien. De vertaling is gemaakt door A.S. Onderwijzer.-----Dit boek is ook… Bestel online de leukste boeken en de beste kantoorartikelen. Gratis verzending van Bruna Top 100 boeken 14 dagen bedenktijd Het Boek De Pentateuch met commentaar van Rashie (9057191202) geschreven door Rashie bestel je op bruna.nl! Het joodse commentaar van Rashi is een klassieker. In dit tweede deel worden de laatste drie boeken van Mozes (Leviticus t/m Deuteronomium) van commentaar voorzien. De vertaling is gemaakt door A.S. Onderwijzer. adult, unisex, 216 x 139 x ... De Pentateuch met verklarend commentaar: Deuteronomium - Joël Vredenburg De vertaling van de pentateuch van Joël Vredenburg is uniek. Naast de vertaling van de hebreeuwse tekst voegt hij ook een verklaring toe, waarbij hij uit een veelheid aan bronnen citeert. Boekrecensie: De Pentateuch met commentaar van Rashie De Pentateuch met commentaar van Rashie (Rashi) betreft de Nederlandse vertaling van de Tora door Rabbijn A.S. Onderwijzer. Dit zijn de vijf boeken van Mozes. De boeken werden voor het eerst uitgegeven bij van Creveld & Co in Amsterdam in 1895/1901. door Rob Cassuto . Devariem/Deuteronomium 21:10 - 26. Deze parasja Ki Tetsee gaat verder met de ordening van maatschappij en samenleving en bevat een grote hoeveelheid bepalingen op uiteenlopende gebieden als oorlog, familie- en eigendomsverhoudingen, moraliteit ...

INFORMATIE

AUTEUR
Joël Vredenburg
DIMENSIE
12,20 MB
BESTANDSNAAM
De Pentateuch met verklarend commentaar 5 - Deuteronomium.pdf

OMSCHRIJVING

De vertaling van de pentateuch van Joël Vredenburg is uniek. Naast de vertaling van de hebreeuwse tekst voegt hij ook een verklaring toe, waarbij hij uit een veelheid aan bronnen citeert. Hierbij komen zowel traditionele verklaarders als ook moderne verklaarders aan het woord.Joël Joseph Vredenburg (1866-1943) was een Nederlands rabbijn die lange tijd werkzaam was als leraar aan het Nederlands Israëlitisch Seminarium. In 1918 werd hij benoemd tot opperrabbijn in Gelderland. Vredenburg had een wetenschappelijke instelling en heeft dan ook veel gepubliceerd op joods-wetenschappelijk gebied. Zijn vertaling van de pentateuch is zijn bekendste werk.

Wil je het boek lezen?De Pentateuch met verklarend commentaar 5 - Deuteronomium in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joël Vredenburg. Lezen De Pentateuch met verklarend commentaar 5 - Deuteronomium Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN