Het Hof van Nederland

Het Hof van Nederland - Iris Knapen | Stml-tunisie.org

...de voorloper van ons Nederland van nu. Hof van Putten ligt op 5 minuten afstand van het centrum van Putten ... Hof (Dordrecht) - Wikipedia ... . De bossen van de Veluwe zijn al wandelend. Deze accommodatie beschikt over een grote tuin, een schoonheidssalon en 2 infrarood sauna's. Alle kamers zijn uniek ingericht. U vindt er een tv en thee- en koffiefaciliteiten. Een aantal kamers heeft een bureau. Het Hof van Dalfsen ligt aan de rand van Dalfsen in een bosrijke omgeving en op slechts 10 minuten rijden van Zwolle en Ommen. Het beschikt over gratis WiFi en een restaurant met een terras. De kamers van het hotel zijn voorzien va ... Het Hof van Nederland - Home | Facebook ... . Het beschikt over gratis WiFi en een restaurant met een terras. De kamers van het hotel zijn voorzien van een douche en/of een bad, een toilet, een tv en een telefoon. Het Hof van Nederland is een plek van nationale betekenis. In dit museum zit je op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Je leert over de invloed van de Synode van Dordrecht op de Nederlandse taal en cultuur. Je beleeft de vroege Gouden Eeuw van het 14e-eeuwse Dordrecht, als belangrijkste stad van Holland. Het centrum van Hulsberg is in 5 minuten te voet te bereiken. Er zijn 2 bushaltes op minder dan 200 meter afstand, waar u de bus naar Heerlen en Meerssen kunt nemen. De luchthaven van Maastricht ligt op 12 km van het Hof van Hulsberg. De Duitse stad Aken is in 30 minuten rijden te bereiken. Het Hof van Nederland. Een onderdeel van het Dordrechts Museum is 'Het Hof van Nederland'. Hier komen de kunst, het archief en de geschiedenis van de stad Dordrecht bij elkaar. In een openbare ruimte en via presentaties en wisseltentoonstellingen wordt de collectie getoond en het historische verhaal over Dordrecht verteld. Tentoonstellingen...

INFORMATIE

AUTEUR
Iris Knapen
DIMENSIE
7,78 MB
BESTANDSNAAM
Het Hof van Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Het Hof, in het hart van historisch Dordrecht, is een plek van betekenis. Op beslissende momenten in de nationale geschiedenis is dit voormalige Augustijnenklooster de plaats van handeling: in 1572, als hier de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvindt. Een belangrijke stap op weg naar een onafhankelijke Republiek en de basis voor Nederland zoals we dat nu kennen, met vrijheid en tolerantie hoog in het vaandel. En in 1618, wanneer de Synode van Dordrecht een einde maakt aan een conflict binnen de protestantse kerk en besluit de Statenbijbel op de markt te brengen.Anno 2015 is het Hof van Nederland de plek waar iedereen het verhaal van Dordrecht op een nieuwe, verrassende manier kan ontdekken aan de hand van originele voorwerpen, archiefstukken, video en multimedia. In de historische setting van het kloostercomplex komt niet alleen 1572 opnieuw tot leven, maar ook de gouden tijd van Dordrecht als machtige handelsstad, de verwoestende Sint Elisabethsvloed, de industrialisatie in de 19de en 20ste eeuw. En natuurlijk de geschiedenis van het klooster zelf.Het Hof van NLD vertelt dat fascinerende verhaal met een schat aan beelden uit de rijke collectie Dordrecht: bijzondere archiefstukken, archeologische vondsten, schilderijen, prenten en foto's.

Wil je het boek lezen?Het Hof van Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Iris Knapen. Lezen Het Hof van Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN