Natuurdagboek

Natuurdagboek - Nescio | Stml-tunisie.org

... bloggen! Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Pinterest ... Tzum | Recensie: Aaldrik Pot en Barbara de Beaufort- De ... ... . Labels: Old Farm'see Live Music Bar. donderdag 5 december 2019. Nescio - Natuurdagboek 06/05/09 om 23:00 Bijgewerkt om 22:59 Bron : Knack Met instemming citeert Nescio de Frans-Zwitserse filosoof H.F. Amiel: 'La nature est un état d'âme'. Een natuurlogboek, ook wel natuurdagboek of natuurjournaal genoemd, kun je ieder moment van het jaar beginnen. Maar nu het voorjaar losbarst is het extra leuk, want je boek ... Natuurdagboek - Nescio - 9789038803838 | Bruna.nl ... . Maar nu het voorjaar losbarst is het extra leuk, want je boekt gelijk resultaat. Door regelmatig te noteren, en misschien ook te tekenen, wat je ziet en wat je hoort, ga je vanzelf beter om je heen kijken en zie je dingen die andere mensen missen. Theo Thijssen was ook esperantist. Hij ging vooral aan het nut van de internationale taal Esperanto geloven door zijn ervaringen op internationale onderwijzerscongressen, die hij vanaf de jaren twintig bezocht. Met al dat getolk ging immers akelig veel tijd verloren. Berichten over Natuurdagboek geschreven door altijdmooiweer. "Every flower is a soul blossoming in nature." ― Gérard de Nerval Eindelijk droog buiten!, spetters tellen niet mee 🙂 Natuurdagboek. Uitgeverij kleine Uil, Groningen. 224 blz. € 18,50. 3 Reacties. TAGS: Aaldrik Pot; Barbara de Beaufort; Scan deze QR Code met je mobiel. Sluiten. Volgend bericht. Fotodagboek Victor Schiferli (198) Auteur: Agmar van Rijn. Agmar van Rijn studeerde literatuurwetenschap en werkt voor de Stichting Oude Groninger Kerken....

INFORMATIE

AUTEUR
Nescio
DIMENSIE
6,42 MB
BESTANDSNAAM
Natuurdagboek.pdf

OMSCHRIJVING

"7 December 1953Maandagochtend. Stil, mild weer, nevelig, niet koud. Met de bus van 10 uur 13 naar Loenersloot. Buiten was de nevel dan eens wat dikker dan weer werd het zicht iets ruimer. Boven de nevels was een bleek blauwe lucht. Ergens omtrent Duivendrecht was een stuk breede sloot zoo geheel glad en zacht blauw als een lief en intelligent oog. In het dorpje (Abcou) geen mist maar schaduw en stilte.'Bij de verschijning van Nescio's Verzameld werk in 1996 was het Natuurdagboek voor vele recensenten de grote ontdekking. In deze dagboeken, uit de periode tussen begin 1946 en eind 1955, doet de auteur nauwgezet verslag van zijn wandelingen en waarnemingen in de Hollandse natuur.Zorgvuldig neemt hij al het veranderlijke waar: het voortschrijden van de seizoenen, de wolken, het water, het licht, en hij legt dat alles vast in intieme, tijdloze beelden, als een schilder. Het toont de schrijver Nescio in zijn meest pure vorm.

Wil je het boek lezen?Natuurdagboek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nescio. Lezen Natuurdagboek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN