TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag

TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag - Ad de Bruijne | Stml-tunisie.org

...les and contributions to books Gereformeerde hermeneutiek vandaag, deel 18 uit de TU-Bezinningsreeks, staat onder redactie van Ad de Bruijne (hoogleraar ethiek en spiritualiteit) en Hans Burger (universitair docent systematische theologie) ... Stichting Afbouw Kampen ... . gereformeerde theologiebeoefening. Want ook in de theologie zelf gaat het om één grote hermeneutische beweging, die dienstbaar wil zijn aan een door de Geest geheiligd verstaan. Gereformeerde hermeneutiek vandaag, deel 18 uit de TU-Bezinningsreeks, staat onder redactie van Ad de Bruijne (hoogleraar ethiek en spiritualiteit) en Hans Bestel Gereformeerde hermeneutiek vandaag van . Gratis verzending vanaf €19,95 ... TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag ... ... . Gereformeerde hermeneutiek vandaag, deel 18 uit de TU-Bezinningsreeks, staat onder redactie van Ad de Bruijne (hoogleraar ethiek en spiritualiteit) en Hans Bestel Gereformeerde hermeneutiek vandaag van . Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd TU Bezinningsreeks 21 Dr. Peter van de Kamp (1952) is ruim twintig jaar werkzaam geweest aan de Theologische Universiteit Kampen. Als docent Praktische Theologie heeft hij zich vooral gericht op […] Theologische blik op economische vragen. Capita selecta uit de economische ethiek. Gereformeerde hermeneutiek vandaag. Theologische perspectieven. 23 juni 2019. TU Bezinningsreeks 18 Ad de Bruijne en Hans Burger (red.) Gereformeerde hermeneutiek vandaag In deze bundel geven docenten van de Theologische Universiteit in Kampen hun kijk op hermeneutiek. Na deze inleiding geef ik nu aandacht aan de bundel Gereformeerde hermeneutiek vandaag die uitgegeven is als deel 18 in de TU-Bezinningsreeks. Deze bundel is geschreven vanuit de overtuiging dat men in Kampen een achterstand heeft op het gebied van de hermeneutiek. Na deze inleiding geef ik nu aandacht aan de bundel Gereformeerde hermeneutiek vandaag die uitgegeven is als deel 18 in de TU-Bezinningsreeks. Deze bundel is geschreven vanuit de overtuiging dat men in Kampen een achterstand heeft op het gebied van de hermeneutiek. Voor Jakob van Bruggen was hermeneutiek het afvegen van vocht dat je bril ... Deze stelling wordt tot op vandaag gehuldigd in diverse gereformeerde kerken. ... TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag (3) 23,50. ... TU-bezinningsreek...

INFORMATIE

AUTEUR
Ad de Bruijne
DIMENSIE
11,93 MB
BESTANDSNAAM
TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag.pdf

OMSCHRIJVING

In deze bundel geven docenten van de Theologische Universiteit in Kampen hun kijk op hermeneutiek. Ging het bij hermeneutiek vroeger alleen om het uitleggen en toepassen van de Bijbel, tegenwoordig omvat hermeneutiek meer. Wat betekent de Bijbel? Maar ook: wie is God, wie ben ik en wat is mijn wereld in het licht van de Bijbel? Overal verstaan en interpreteren we. In deze bundel wordt hermeneutiek breed opgevat, als kritische bezinning op verstaansprocessen. Daarom gaat hermeneutiek ook over godsbeeld, zelfbeeld en wereldbeeld. Dit levert een scala aan perspectieven op, met in het slothoofdstuk een beweging terug naar de gereformeerde theologiebeoefening. Want ook in de theologie zelf gaat het om één grote hermeneutische beweging, die dienstbaar wil zijn aan een door de Geest geheiligd verstaan.Gereformeerde hermeneutiek vandaag, deel 18 uit de TU-Bezinningsreeks, staat onder redactie van Ad de Bruijne (hoogleraar ethiek en spiritualiteit) en Hans Burger (universitair docent systematische theologie).

Wil je het boek lezen?TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ad de Bruijne. Lezen TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN