Wat een hufter!

Wat een hufter! - Bas van Stokkom | Stml-tunisie.org

... angst ... Een loper loopt, een stalker stalkt, een lifter lift ... Wat een hufter! door Bas van Stokkom - boekhandeldouwes.nl ... . Wat doet een hufter dan? 'Huften'? En wat is dat dan precies ? Het woord hufter is waarschijnlijk afgeleid van het in de negentiende eeuw voorkomende werkwoord hufteren ('huiveren, rillen').Hufter betekende toen dan ook eerst 'iemand die rilt' of 'koukleum'. Vervolgens kreeg het de figuurlijke betekenis 'zwakkeling' of 'bangerik'. In zijn nieuwste boek Wat een hufter! (Boom, 2010) analyseert Bas van Stokkom de trends van maatschappelijke verruwing en verharding op een heldere manier. Zónder te moraliseren! Vooraanstaande Nederlanders gaan in e ... Wat een hufter! door Bas van Stokkom (paperback ... ... . Zónder te moraliseren! Vooraanstaande Nederlanders gaan in een debat vol voorbeelden met Van Stokkom op zoek naar de achtergronden van de verhuftering van Nederland. 'Wat een hufter!, ergernis, lichtgeraaktheid en maatschappijke verruwing' door Bas van Stokkom - Onze prijs: €23,20 - Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending. Een hufter laat een luide wind in gezelschap, staat niet op voor ouderen in de tram of bus, staat te schreeuwen, stelt zich overdreven aan, is intimiderend, scheld naar anderen terwijl hij moet luisteren, kan discussies alleen met geweld willen... heeft een grote bek maar niks te zeggen, is een lul met een te grote auto, is een aansteller en een charlatan... dat lijkt inderdaad wel wat op een ... Samenvatting Wat een hufter! Ergernis, lichtgeraaktheid en maatschappelijke verruwing Bas van Stokkom Nederland is in de ban van maatschappelijke kwesties die samen te vatten zijn als verhuftering. op straat, in openbare gebouwen, in het verkeer, bij festiviteiten en op TV:in toenemende mate hebben we te maken met verbaal en fysiek gedrag van medeburgers dat ergernis en ook angst veroorzaakt. Hufterproef 36:07 Aflevering 20 nov 2019, 20:25 Een kamer verhuren voor seks gebeurt nog regelmatig. Een huisbaas maakt misbruik van de kamernood en doet een louche voorstel aan een jongedame die dringe...

INFORMATIE

AUTEUR
Bas van Stokkom
DIMENSIE
12,44 MB
BESTANDSNAAM
Wat een hufter!.pdf

OMSCHRIJVING

Wat een hufter! 1e druk is een boek van Bas van Stokkom uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789085069041 Nederland is in de ban van maatschappelijke kwesties die samen te vatten zijn als verhuftering. op straat, in openbare gebouwen, in het verkeer, bij festiviteiten en op TV:in toenemende mate hebben we te maken met verbaal en fysiek gedrag van medeburgers dat ergernis en ook angst veroorzaakt. Wat een hufter! is het eerste boek dat deze kwesties duidelijk beschrijft en analyseert. Zónder te moraliseren!Bas van Stokkom schrijft met grote regelmaat over de groeiende maatschappelijke verruwing in de openbare ruimte. In Wat een hufter! roert hij tal van onderwerpen aan, waaronder het groeiende geweld tegen de politie, asociaal verkeersgedrag, plassen en seks in het openbaar en het fenomeen van 'keihard de leukste'.Van Stokkom baseert zijn betoog op empirisch onderzoek in binnen- en buitenland en een schat aan literatuur. Wat een hufter! is een toegankelijk en goed geschreven boek over een brandende kwestie.Bas van Stokkom (1953) is socioloog en filosoof en verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij publiceerde eerder onder meer verschillende boeken op het snijvlak van filosofie, psychologie en sociologie, waaronder Beledigd in Amsterdam. Verbaal geweld tussen politie en burgers en Mondig tegen elke prijs. Het vrije woord als fetisj.

Wil je het boek lezen?Wat een hufter! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bas van Stokkom. Lezen Wat een hufter! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN