Wat is filosofie

Wat is filosofie - Benedetto Croce | Stml-tunisie.org

...t wanneer je ergens… Soorten filosofie ... WAT IS PRAKTISCHE FILOSOFIE - iFilosofie ... . Naast westerse filosofie bestaat er ook oosterse filosofie. Een oosterse filosoof uit 551 v. Christus is Confucius. Een van zijn leefregels was "Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet.". Een ander voorbeeld van oosterse filosofie is het boeddhisme. Zij hebben dus hun religie van filosofie afgeleid. Filosofie Filosofie of wijsbegeerte is het streven naar kennis en wijsheid. Het is het geheel van de (wetenschappe ... Filosofie - 13 definities - Encyclo ... . Het is het geheel van de (wetenschappelijke) zoektocht naar de aard van de dingen. De filosofie is een vorm van levensbeschouwing en tracht antwoord te geven op (levens)vragen als: "Wat is de zin van het leven?" Iemand die de filosofie beoefent is een filosoof of ... Wat is filosofie? Filosofie is de wetenschap die boven alle wetenschappen staat. De filosoof heeft een metavisie; hij overziet de wereld, de wetenschappelijke wereld en de mens en kan de werkelijkheid vanuit verschillende perspectieven doorzien en relativeren. Wat is goed, wat is kwaad? Wat bepaalt of iets goed of kwaad is? Wat is het goede leven? Ethiek is een van basisonderwerpen van de filosofie. Van het Griekse ἦθος (èthos - norm of gewoonte) slaat ethiek op normen, waarden, gebruiken of gewoonten.De ethiek is dus de leer van wat ethisch of moreel is. Wat is filosofie? De Nederlandse vertaling van het Griekse woord filosofie is wijsbegeerte, of, misschien duidelijker, het verlangen of de wens om wijs te zijn. Voor veel mensen zal het wel duidelijk zijn wat met VERLANGEN bedoeld wordt. Maar de vraag wat filosofie of wijs-begeerte is, richt zich vaak meer op wat voo...

INFORMATIE

AUTEUR
Benedetto Croce
DIMENSIE
7,5 MB
BESTANDSNAAM
Wat is filosofie.pdf

OMSCHRIJVING

Wat is filosofie 1e druk is een boek van Benedetto Croce uitgegeven bij Uitgeverij Damon B.V.. ISBN 9789055734085 Benedetto Croce (1866-1952), die als filosoof, historicus, literatuurcriticus en vooraanstaand politicus een dominante rol speelde in het culturele en politieke leven van zijn tijd, is ongetwijfeld de belangrijkst Italiaanse filosoof van de twintigste eeuw. Zijn hoofdwerk Filosofia come scienza dello spirito bestaat uit vier delen, die ontstonden tussen 1902-1912 en behoort tot de belangrijkst filosofische werken van de voorbije eeuw.

Wil je het boek lezen?Wat is filosofie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Benedetto Croce. Lezen Wat is filosofie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN