Gideons droom

Gideons droom - Ernst Jansz | Stml-tunisie.org

...knipsels heeft zij met ballpoint geschreven: Waarom?' ... De Nieuwe Regentes | Gideons droom ... ... 'Gideons droom', het schrijversdebuut van Ernst Jansz, verscheen in 1983. Dertig jaar later verschijnt de herdruk. Deze keer met muziek van Ernst Jansz. Die bijzondere combinatie van tekst en muziek is inmiddels een handelsmerk van Jansz geworden. In zijn nieuwe theaterprogramma brengt Ernst Jansz het repertoire dat hij heeft samengesteld ter gelegenheid van de heruitgave van zijn debuutroman 'Gideons droom'. Gideons droom. Stacey Djojopawiro GEPLAATST OP 1 maa ... Gideons droom door Ernst Jansz (paperback) - Managementboek.nl ... . Gideons droom. Stacey Djojopawiro GEPLAATST OP 1 maart 2015 0. 1.460 Views 0. Het gebeurt wel vaker: succesvolle artiesten die opeens gaan acteren, omdat ze daarvoor gevraagd worden en het zelf denken te kunnen. Of die een boek gaan schrijven, omdat ze menen hun ... Het boek Gideons droom, geschreven door Ernst Jansz, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Gideons Droom. Jansz debuteerde als schrijver in 1983 met Gideons Droom. In dit debuut staat de nawerking van een reis naar het verre oosten centraal en wordt kennisgemaakt met een belangrijke rode draad in zijn werk: zijn in 1965 overleden Indische vader....

INFORMATIE

AUTEUR
Ernst Jansz
DIMENSIE
5,3 MB
BESTANDSNAAM
Gideons droom.pdf

OMSCHRIJVING

In het Voorwoord van Ernst Jansz bij deze speciale heruitgave, 30 jaar na de eerste druk, schrijft hij: 'Op één van de door mijn moeder bewaarde krantenknipsels heeft zij met ballpoint geschreven: Waarom?' Dat de recensenten destijds verdeeld waren in hun oordeel en ook positief schreven deed er even niet meer toe. En wat zou het ook: twee jaar later oogstte de schrijver Ernst Jansz immers met De Overkant alom lof. Maar dat ene woord 'waarom' weerhield hem er echter van ooit nog een blik te werpen in zijn eersteling Gideons droom. Tot in het voorjaar van 2013. 'Wat ik las vervulde me met ontroering en soms, het is waar, met lichte gêne. Schaamteloos was ik, de jongen die ik ook herken in veel van mijn liedteksten uit die eerste Doe Maar-tijd.' In een uitgebreid persoonlijk Voorwoord en in een kort Nawoord beschrijft Ernst Jansz zijn herinneringen aan zijn reis naar India waarop hij zijn novelle Gideons droom baseerde en aan de periode van de vroege jaren van Doe Maar.Behalve met alle liedteksten van de bij het boek horende gelijknamige cd, is deze 'jubileumeditie' verder uitgebreid met een illustratiekatern met enkele kleurenfoto's en tekeningen die Ernst Jansz tijdens die reis in 1980 maakte, een reis die tevens een zoektocht was naar het altijd verdrongen deel van zijn identiteit, gesymboliseerd in de persoon van zijn - in zijn jeugd overleden - Indische vader.Speciaal voor deze uitgave stelde Ernst Jansz uit zijn oeuvre de cd Gideons droom samen, zijn meest 'Indische' album tot nu. Vanzelfsprekend met Tessa en Ala-hi waarvan de teksten geschreven werden voor de novelle Gideons droom. Vier van de in totaal veertien nummers werden in juli 2013 opgenomen, waaronder krontjongversies van de van Doe Maar bekende liedjes Rumah Saya en Tijd genoeg alsmede vier nummers die in de hier aangeboden opnamen niet eerder op cd werden uitgebracht, waaronder ook zijn Dylanvertalingen Liefde min nul en Iedere korrel zand.

Wil je het boek lezen?Gideons droom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ernst Jansz. Lezen Gideons droom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN