Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Andrée & Georges Despy | Stml-tunisie.org

...teunmaatregelen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest persbericht 16 april 2020 De Brusselse hoofdstedelijke regering heeft vandaag beslist een aantal nieuwe maatregelen te nemen om de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door de crisis die ons land als gevolg van het coronavirus momenteel doormaakt, te ondersteunen ... Autokeuring | Brussel Mobiliteit ... . Zonnekaart van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Ontdek het zonnepotentieel van uw dak, en de kosten en baten voor het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler. Stuur nadien het rapport op naar een installateur om deze automatische inschatting te verfijnen. Vanaf de dag dat uw voertuig 4 jaar oud is, ontvangt u elk jaar een uitnodiging om uw auto in een keuringsstation voor te rijden. U heeft de keuze tussen een van de 77 keuringscentra van het land, waaronder de vier grote k ... Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest | Belgium.be ... . Stuur nadien het rapport op naar een installateur om deze automatische inschatting te verfijnen. Vanaf de dag dat uw voertuig 4 jaar oud is, ontvangt u elk jaar een uitnodiging om uw auto in een keuringsstation voor te rijden. U heeft de keuze tussen een van de 77 keuringscentra van het land, waaronder de vier grote keuringscentra in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Anderlecht, Schaarbeek, Vorst en Haren....

INFORMATIE

AUTEUR
Andrée & Georges Despy
DIMENSIE
11,67 MB
BESTANDSNAAM
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.pdf

OMSCHRIJVING

-;;;De erfgoedbibliotheek van de Belgische gemeenten tekent een identiteitskaart van elke Belgische provincie. In de eerste reeks wordt Vlaanderen gecoverd.;;;Per gids worden ca. 400 foto's gemaakt. Ze brengen niet alleen de grote, bekende bezienswaardigheden in beeld, maar ook de minder bekende plekjes die specifiek zijn voor een gemeente. Ze worden voorzien van een boeiend bijschrift.;;;De meest volledige toeristische gidsen voor Vlaanderen waarin je ook iets verneemt over je eigen, kleine gemeente.;;;In samenwerking met Dexia.De Erfgoedbibliotheek van de Belgische gemeenten werd in 2007 opgestart door Dexia in samenwerking met de uitgeverijen Lannoo en Racine. Zij vormt, in woord en beeld, de identiteitskaart van de tien Belgische provincies. De reeks zou dan ook niet compleet zijn zonder een deel over het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, het enige dat zowel in het Nederlands als in het Frans verschijnt. Inhoudelijk onderscheidt dit boek zich van de andere delen. Terwijl die elk één van de tien provincies behandelen, waarbij het accent ligt op de historische aspecten en op het architecturale, artistieke en natuurlijke patrimonium van elke stad, gemeente, gewezen gemeente of dorp, is dit boek geheel en uitsluitend gewijd aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en aan de negentien gemeenten die de Brusselse agglomeratie vormen. Vanwege het specifieke karakter van dit gewest gaat aan de hoofdstukken over het erfgoed een uitvoerig historisch overzicht vooraf. Deze geschiedenis van Brussel en zijn agglomeratie vormt het resultaat van jarenlang onderzoek over de negentien gemeenten en over de onderlinge banden waardoor zij samen een Gewest vormen. Zij is het werk van een team historici, cartografen en aardrijkskundigen onder leiding van Serge Jaumain, professor aan de Université libre de Bruxelles en directeur van het Centre interdisciplinaire de Recherche sur l'Histoire de Bruxelles. De overvloedige illustratie omvat topografische kaarten die teruggaan tot het einde van de 18e eeuw, plattegronden, documenten en oude zowel als recente foto's.

Wil je het boek lezen?Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andrée & Georges Despy. Lezen Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN