Strategisch partnerschap, wat is wijsheid?

Strategisch partnerschap, wat is wijsheid? - Rienk Goodijk | Stml-tunisie.org

...erschap. Wat is wijsheid? Op 1 juni jl. presenteerde Rienk Goodijk zijn nieuw verschenen boek over bestuur en intern toezicht in het semipublieke domein: 'Strategisch partnerschap ... Boek recensie 'Strategisch partnerschap, wat is wijsheid ... ... . Als de relatie start met het strategisch partnerschap verdient het aanbeveling om op korte termijn bij elkaar in de keuken te gaan kijken op zoek naar quick wins. Los de problemen van vandaag dus op maar denk samen ook na over de mogelijkheden die de volgende dag biedt. Ik verwacht dat Strategisch partnerschap, wat is wijsheid? daartoe - ook tot de wijsheid die daarvoor nodig is - verder kan stimuleren. Prof. dr. ir. R. (Rienk) Goodijk (1956) h ... Strategische Partnerships - Vijf basisvoorwaarden voor ... ... . Ik verwacht dat Strategisch partnerschap, wat is wijsheid? daartoe - ook tot de wijsheid die daarvoor nodig is - verder kan stimuleren. Prof. dr. ir. R. (Rienk) Goodijk (1956) houdt zich als senior consultant binnen GITP Bestuur en Toezicht bezig met onderzoek en advieswerk op het gebied van (inter-)nationale corporate governance , stakeholder management en medezeggenschap. Strategisch partnerschap, wat is wijsheid? is zijn nieuwste boek. Weer een boek over dit onderwerp zou je kunnen denken: weten we dan nog niet hoe het moet? Toch niet weer een nieuwe afvinklijst? Nee gelukkig niets van dit alles. Rienk Goodijk neemt je in Strategisch Partnerschap op zeer gedegen wijze mee in het veld van bestuur en toezicht. Strategisch partnerschap, wat is wijsheid? - 'Van harte aanbevolen' Goodijk - bijzonder hoogleraar Governance aan de VU in Amsterdam en senioradviseur bij GITP- gaat in het boek Strategisch partnerschap op zoek naar een nieuw perspectief op het intern toezicht en de verantwoording; kortweg: de governance. Strategisch partnerschap: wat is wijsheid? Over bestuur en toezicht in het semipublieke domein . Er is al veel geschreven over falende bestuurders en toezichthouders in het semipublieke domein, oo...

INFORMATIE

AUTEUR
Rienk Goodijk
DIMENSIE
4,39 MB
BESTANDSNAAM
Strategisch partnerschap, wat is wijsheid?.pdf

OMSCHRIJVING

Er is al veel geschreven over falende bestuurders en toezichthouders, ook in het semipublieke domein. Het wordt tijd om op basis van de lessons learned op zoek te gaan naar een nieuw perspectief op governance. Als reactie op de misstanden is de ontwikkeling van de governance de laatste jaren nogal technisch en procedureel van aard geweest. De regels en het afvinkgedrag leken te domineren. Angst en wantrouwen overheersten. In Strategisch partnerschap: wat is wijsheid? wordt een nieuw concept van governance gelanceerd, waarin bestuur en intern toezicht zich op een andere manier tot elkaar en andere betrokkenen verhouden. Bij strategisch partnerschap staat niet de procedurele omgang maar het inhoudelijk debat centraal.Rienk Goodijk laat aan de hand van zijn onderzoek naar betere practices en vele praktijkervaringen zien dat een dergelijke verhouding tussen bestuur en toezicht, aan de 'voorkant' en in betrokkenheid met stakeholders, veel kan opleveren. Niet het afvinken maar de aanspreekbaarheid leidt tot substantiële verbeteringen. Rolvastheid verandert in rolbewustzijn. Dat vraagt wijsheid ...Met een korte introductie van Jaap Winter:''dit boek geeft waardevolle handreikingen en inzichten om als bestuurders en toezichthouders te oefenen in wederzijds leren''.Over de auteurProf. dr. ir. Rienk Goodijk (1956) is werkzaam als senior adviseur op het gebied van bestuur en toezicht bij GITP en sinds 2015 tevens als bijzonder hoogleraar Governance in het semipublieke domein verbonden aan het Zijlstra Center van de VU in Amsterdam. Eerder hield hij zich als bijzonder hoogleraar Corporate governance en medezeggenschap aan de RU Groningen bezig met de ontwikkeling van het bestuurlijk functioneren en de betrokkenheid van stakeholders in de private sector. Later was hij nog bijzonder hoogleraar Governance in de semipublieke sector bij TiasNimbas van Tilburg University.Hij probeert als bedrijfskundige afgestudeerd aan de Universiteit van Twente wetenschap en praktijk met elkaar te verbinden en stimuleert de multidisciplinaire benadering van het thema governance.De laatste jaren richten zijn onderzoek en advisering zich vooral op de kwaliteit van bestuur en intern toezicht binnen (semi)publieke organisaties. Met name de onderlinge relatie tussen bestuur en toezicht heeft daarbij zijn aandacht. Als academic director is hij mede verantwoordelijk voor opleidingsactiviteiten voor bestuurders en toezichthouders.Goodijk is een veelgevraagd spreker op congressen en studiebijeenkomsten en heeft inmiddels een tiental boeken en vele publicaties op zijn naam staan, onder andere over de herwaardering van Rijnlandse principes, de oorzaken en patronen van falend toezicht en nieuwe inzichten op het gebied van governance. Ook is hij lid van diverse advies- en toezichthoudende organen.

Wil je het boek lezen?Strategisch partnerschap, wat is wijsheid? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rienk Goodijk. Lezen Strategisch partnerschap, wat is wijsheid? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN