In tijden van afnemend licht

In tijden van afnemend licht - Eugen Ruge | Stml-tunisie.org

...den waarin ze leven, van overtuigd medewerker over passief meeloper tot de pleger van verzet ... Eugen Ruge - In tijden van afnemend licht - Boeken ... ... . Fascinerend. In tijden van afnemend licht. Op 1 oktober 1989 viert de Oost-Duitse Wilhelm Powileit zijn negentigste verjaardag. Terwijl buiten de roep om vrijheid en democratie steeds luider klinkt en het niet lang meer zal duren voordat de Muur valt, eindigt de dag voor Wilhelm in grote chaos wanneer de tafel voor het buffet met eten en al instort. In Tijden van Afnemend Licht is de debuutroman van Eugen Ruge, die een autobiografisch boe ... In tijden van afnemend licht van Eugen Ruge | Boek en ... ... . In Tijden van Afnemend Licht is de debuutroman van Eugen Ruge, die een autobiografisch boek schreef over drie generaties van een Duits-Russische familie die via Siberië en Mexico in Oost-Berlijn terechtkwam. Als zoon van de DDR-historicus Wolfgang Ruge, gaf hij veel aandacht aan het dagelijkse leven in de voormalige socialistische republiek die in 1989 ophield… IN TIJDEN VAN AFNEMEND LICHT - Schrijver: Eugen Ruge ♂ (Duitsland) - Genre: psychologische roman - Origineel: In Zeiten des abnehmenden Lichts (2011) - Oordeel redactie: +++ (zeer goed) - Uitgever: World Ediditons - Reeks: Colibri-Bibliotheek - Verschenen in Colibri-Bibliotheek: 3 maart 2016 - Uitgave: gebonden pocketboek / Ebook - Omvang: 538 pagina's - Prijs: … Pas als hij in Mexico op zoek gaat naar de sporen van zijn grootmoeder vindt hij eindelijk innerlijke rust.Eugen Ruge (Rusland, 1954) is auteur, regisseur en vertaler. Zijn debuutroman In tijden van afnemend licht werd onderscheiden met de Alfred-Doblin-Preis, de aspekte-Literaturpreis en de Deutscher Buchpreis, de grootste literaire prijs van Duitsland. In tijden van afnemend licht book. Read 269 reviews from the world's largest community for readers. Op 1 oktober 1989 wordt de Oost-Duitse Wilhelm Powile... In tijden van afnemend licht is de eerste roman van auteur Eugen Ruge, maar dat is er niet aan te merken. Het boek werd in Duitsland uitgeroepen tot boek van het jaar. Het is een heuse familiekroniek tegen de achtergrond van het ontstaan en de neergang van een vergeten land (de DDR). Je moet ingelogd zijn om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Log hier in. Voeg tekst toe aan je bijdrage. Media uploaden. 0 / 0 toegevoegd ... Recensie - Eugen Ruge, In tijden van afnemend licht. 27 september 2012. e geschiedenis van Duitsland in de twintigste eeuw wordt in dit boek verteld in de vorm van een familieroman over een Duits-Russische familie. Charlotte en Wilhelm zijn de stamoudsten en op de vlucht voor de nazi's in Mexico terechtgekomen. In tijden van afnemend licht Uit het Duits vertaald door Josephine Rijnaarts colibri-bibliotheek. Vierde druk De vertaalster ontving voor deze vertaling een werkbeurs van het Nederlands Letter...

INFORMATIE

AUTEUR
Eugen Ruge
DIMENSIE
12,56 MB
BESTANDSNAAM
In tijden van afnemend licht.pdf

OMSCHRIJVING

Op 1 oktober 1989 viert de Oost-Duitse Wilhelm Powileit zijn negentigste verjaardag. Terwijl buiten de roep om vrijheid en democratie steeds luider klinkt en het niet lang meer zal duren voordat de Muur valt, eindigt de dag voor Wilhelm in grote chaos wanneer de tafel voor het buffet met eten en al instort.Wilhelm is zijn hele leven een overtuigd communist geweest. Na een lange ballingschap in Mexico keert hij in 1952 met zijn vrouw terug naar de DDR. Vier jaar later voegt hun zoon zich bij hen. Kurt probeert de verschrikkingen van de goelag achter zich te laten en samen met zijn Russische vrouw Irina en hun zoontje Alexander een bevredigend bestaan op te bouwen, ook al groeit zijn twijfel over de gang van zaken in het land.Jaren later, vlak voor de Wende, vlucht Alexander naar het Westen. Pas als hij in Mexico op zoek gaat naar de sporen van zijn grootmoeder vindt hij eindelijk innerlijke rust.

Wil je het boek lezen?In tijden van afnemend licht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eugen Ruge. Lezen In tijden van afnemend licht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN