Transactionele Analyse

Transactionele Analyse - Ian Stewart | Stml-tunisie.org

...van uit dat ieder mens van waarde is. De transactionele analyse kun je gebruiken om je manier van omgaan met mensen effectiever te maken ... Transactionele Analyse - Het handboek - Phoenix Opleidingen ... . Transactionele analyse ( van E. Berne) gaat ervan uit dat we vanuit drie posities of 'zijnswijzen' kunnen reageren op situaties en andere mensen: Vanuit • de Ouder • de Volwassene • of het Kind De Ouder staat voor waarden en normen. Transactionele Analyse. Transactionele Analyse (TA) is een praktische theorie over gedrag en communicatie: Actie + Reactie = Transactie.Transactionele Analyse helpt bij het bewust worden van communicatie. In het contact met anderen communiceren we vanuit één van de dri ... Ouderrol - volwassenrol - kindrol | transactionele analyse ... .Transactionele Analyse helpt bij het bewust worden van communicatie. In het contact met anderen communiceren we vanuit één van de drie egoposities (zijnswijzen) Ouder, Volwassene en Kind.We hebben daarbij de keus uit vijf gedragsopties, met elk positieve en ... Transactionele analyse legenda Hoe lang. duur: 20 min. Groepsgrootte. tot 12 deelnemers. Wie doet mee? 1 op 1. Wat. Schakelen tussen ego-posities. Hoe. Nadat je de ego-posities behandeld hebt, ervaren deelnemers hoe de verschillende posities (rollen) eruit zien en hoe ze op elkaar inwerken. Transactionele Analyse - Het handboek. De Transactionele Analyse (TA) biedt een model voor het verkrijgen van inzicht in de individuele persoonlijkheid, in intermenselijke verhoudingen en communicatie. TA heeft internationale erkenning verworven als professionele benaderingswijze voor psychotherapie, ......

INFORMATIE

AUTEUR
Ian Stewart
DIMENSIE
4,6 MB
BESTANDSNAAM
Transactionele Analyse.pdf

OMSCHRIJVING

Transactionele Analyse 10e druk is een boek van Vann Joines uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789066659360 De Transactionele Analyse (TA) biedt een model voor het verkrijgen van inzicht in de individuele persoonlijkheid, in intermenselijke verhoudingen en communicatie. Het model werd oorspronkelijk ontwikkeld door Eric Berne (1910-1970).Berne was van mening dat de begrippen van de psychotherapie voor de cliënt net zo toegankelijk moeten zijn als voor professioneel werkers. Vanuit deze gedachte schreven Ian Stewart en Vann Joines dit boek. Hierin geven zij de begrippen en concepten van de Transactionele Analyse op een heldere en toegankelijk wijze weer. De Transactionele Analyse heeft internationale erkenning verworven als professionele benaderingswijze voor psychotherapie, counseling, onderwijs en educatie en managementopleidingen. Ian Stewart en Vann Joines laten u in dit boek kennismaken met de grote toepassingen van de Transactionele Analyse. Nu de Transactionele Analyse in Nederland meer actueel is dan ooit, is dit het goede moment voor deze vertaling die dient als kennismaking met de Transactionele Analyse.Dit handboek is zowel geschikt voor professioneel gebruik als voor individuele zelfstudie. Het bevat de inhoud van de officiële en internationaal erkende TA 101. De TA 101 vormt een inleiding tot de fundamentele theorie van de Transactionele Analyse. Kennis hiervan is voorwaarde voor toelating tot erkende TA-opleidingen en -examens.

Wil je het boek lezen?Transactionele Analyse in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ian Stewart. Lezen Transactionele Analyse Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN