Het verstoorde leven

Het verstoorde leven - Etty Hillesum | Stml-tunisie.org

...els. Kunstenaars, musici, scenarioschrijvers, en theatermakers lieten zich door haar werk inspireren ... Het verstoorde leven - Etty Hillesum;;JG Gaarlandt ... ... . Een willekeurige greep uit het verstoorde leven. De woorden verstoord leven zijn verbonden met Etty Hillesum, sinds zij ze in de oorlogsjaren gebruikte in haar dagboeken. Ze stonden voor beknotting van het bestaan, in alle opzichten, tot de dood erop volgt.... GRETA RIEMERSMA 20 april 1995, 0:00 In het prachtige boek 'Het verstoorde leven' van Etty Hillesum weet deze jonge Joodse vrouw midden in de oorlogsellende zich te handhaven in het wonderschone nu. Deze dagboeken zijn een verslag van haar inwendige strijd: Een enorme worsteling met zichzelf. Ik ... Deventer, 'Het Verstoorde Leven' - Nationaal Comité 4 en 5 mei ... . Deze dagboeken zijn een verslag van haar inwendige strijd: Een enorme worsteling met zichzelf. Ik herinner me haar moeite om te stoppen met roken. Het lukt haar maar niet. Dwarslopers van het Liberal Arts Tussenjaar zijn gestart met een nieuw online Atelier: Het verstoorde leven, leven in tijden van corona en jij kunt ook meedoen! Werd het in de hectiek van de wereld van vandaag steeds moeilijker om iets van rust te ervaren, nu is er plots een gedwongen ruimte waarin we ons opnieuw … Lees verder In februari 1941 gaat de studente Etty Hillesum (1914-1943) in analyse bij 'handlijnkundige' en jungiaan Julius Spier (1887-1943). Op 9 maart begint ze een dagboek, waaruit Het verstoorde leven (1981, 2002) een selectie biedt. De studente slavistiek schetst zichzelf als een intellectuele maar ook zinnelijke jonge vrouw, die echter ook - niet ongebruikelijk op die leeftijd - tamelijk met ... Het verstoorde leven, dagboek van Etty Hillesum, was toen het in 1981voor het eerst verscheen, direct een sensatie. De overweldigende aandacht voor wat Hillesum in de jaren 1941 en 1942 schreef, gaf het boek vleugels. Kunstenaars, musici, scenarioschrijvers, en theatermakers lieten zich door haar werk inspireren. Het verstoorde leven | ISBN 9789460037269 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Het verstoorde leven, dagboek van Etty Hillesum, was toen het in 1981voor het eerst verscheen, direct een sensatie. De overweldigende aandacht voor wat Hillesum in de jaren 1941 en 1942 schreef, gaf het boek vleugels. Kunstenaars, musici, scenarioschrijvers, en theatermakers lieten zich door haar werk inspireren....

INFORMATIE

AUTEUR
Etty Hillesum
DIMENSIE
12,57 MB
BESTANDSNAAM
Het verstoorde leven.pdf

OMSCHRIJVING

Het verstoorde leven, dagboek van Etty Hillesum, was toen het in 1981voor het eerst verscheen, direct een sensatie. De overweldigende aandacht voor wat Hillesum in de jaren 1941 en 1942 schreef, gaf het boek vleugels. Kunstenaars, musici, scenarioschrijvers, en theatermakers lieten zich door haar werk inspireren. Het werd over de hele wereld vertaald en gelezen, en bracht een stroom reacties op gang die voortduurt tot op de dag van vandaag. Waarom? Etty Hillesum wordt herkend als een vrouw die het barbarendom het hoofd bood, zonder zelf in wanhoop en haat ten onder te gaan. Ten onder gaan dééd ze, op 30 november 1943, in Auschwitz. Maar de stem die klinkt uit haar dagboeken, de liefde, haar onverwoestbaar geloof in de menselijke mogelijkheden, haar intens beleden en beleefde vriendschappen, en haar intelligente en sensitieve geest hebben veertig, vijftig, zestig jaar later honderdduizenden lezers bereikt. Het is te danken aan Hillesums literaire begaafdheid dat haar dagboeken en brieven moeiteloos de tijden weten te doorstaan.

Wil je het boek lezen?Het verstoorde leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Etty Hillesum. Lezen Het verstoorde leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN