Goud en Indianen

Goud en Indianen - Henk den Heijer | Stml-tunisie.org

...n ijzererts. El Dorado (De Vergulde) of Eldorado is een mythisch goudland dat zou zijn gelegen in Zuid-Amerika ... Goud en Indianen: Het journaal van Hendrick Brouwers ... ... .De Spaanse conquistadores, die zich al veel goud hadden eigengemaakt, vernamen in de 16e eeuw van de indianen van een koning die zich in het meer Parima zou baden en telkens geheel bedekt met goud zijn bad zou beëindigen: de Gouden Man of El (Hombre) Dorado in het Spaans. 2012-2013 studenteneditie cursus belastingrecht schenk- en erfbelasting boek .pdf. 360° Rome pdf download (Luc Verhuyck) 50 inzichten architectuur boek Philip Wilkinson pdf. 750 jaar Oud ... Goud en Indianen - Uitgeversmaatschappij WalburgPers ... .pdf. 360° Rome pdf download (Luc Verhuyck) 50 inzichten architectuur boek Philip Wilkinson pdf. 750 jaar Oudewater in Beeld, door Ton Hendrickx boek .pdf Ton Hendrickx. Achoo ! boek - T. Romanek .epub. Koop nu "Goud en Indianen" van "Henk den Heijer" / ISBN 9789462490529 Het was volgens sommigen zelfs belangrijker dan goud en zilver. Ze hadden verschillende soorten kledingstukken, we weten vooral veel over de kleding die gedragen werd door de heersers. De gewone bevolking, de runa, droeg waarschijnlijk gelijkaardige kledingstukken maar dan in andere kleuren en iets eenvoudiger dan die van de Inka, de heersers. Goud en Indianen: Het journaal van Hendrick Brouwers expeditie naar Chili in 1643 | Heijer, Henk den | ISBN: 9789462490529 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon....

INFORMATIE

AUTEUR
Henk den Heijer
DIMENSIE
6,74 MB
BESTANDSNAAM
Goud en Indianen.pdf

OMSCHRIJVING

Goud en Indianen 1e druk is een boek van Henk den Heijer uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789462490529 Begin 1643 vertrok een vloot onder bevel van Hendrick Brouwer vanuit Recife naar het zuiden van Chili. De schepen waren van extra geschut voorzien, hadden bouwmaterialen voor een fort aan boord en waren bemand met 650 zeelieden en soldaten. Delen van West-Afrika en Brazilië waren al in bezit van de West-Indische Compagnie en de verovering van Chili moest het sluitstuk worden van een Nederlands imperium op het zuidelijk halfrond. Johan Maurits van Nassau, de gouverneur van Nederlands-Brazilië, had het initiatief tot de expeditie genomen. Hij wilde een bondgenootschap sluiten met de indianen van Zuid-Chili die eerder tegen de Spaanse veroveraars in opstand waren gekomen. Samen met hen hoopte hij de rijke zilvermijnen van Potosí in de Andes te veroveren. De expeditie van Brouwer ging door een gevaarlijk en nauwelijks bevaren zeegebied. Tijdens de tocht ontdekte men een nieuwe toegang tot het zeegebied tussen Zuid-Amerika en Antarctica; destijds Brouwersgolf gedoopt maar tegenwoordig Drake Passage geheten. Eind april 1644 bereikten de Nederlanders het eiland Chiloë waar zij Spaanse doelen aanvielen en indiaanse bondgenoten aan boord namen voor de bezetting van de noordelijker gelegen stad Valdivia, het einddoel van de reis. Brouwer stierf echter voordat het einddoel was bereikt. Door tactloos optreden van zijn opvolger Elias Herckmans tegen de indianen mislukte de expeditie. Hij leidde de terugtocht naar Recife waar de schepen een jaar na hun vertrek voor anker gingen. De aanval op Zuid-Chili was niet het gedroomde sluitstuk van een Nederlandse imperium op het zuidelijk halfrond maar luidde de neergang van Nederlands-Brazilië in.Goud en Indianen is een tijdens de reis bijgehouden journaal, met daarin opgenomen brieven over de communicatie tussen de schepen en de verhoren van gevangen genomen Spanjaarden en indianen, geven een uniek inzicht in het verloop van deze vrijwel onbekende expeditie.

Wil je het boek lezen?Goud en Indianen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk den Heijer. Lezen Goud en Indianen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN