Vlaamse miniaturen

Vlaamse miniaturen - nvt | Stml-tunisie.org

...storici dat de naam niet representatief is omdat de stijl zeer snel navolging kreeg buiten Gent en ... Brussel - Vlaamse miniaturen en een korte stadwandeling ... ... Vlaamse miniaturen 1404-1482 | ISBN 9789058268426 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Het tijdschriftartikel 'Vlaamse miniaturen 1404-1482' gaat dieper in op de opdrachtgevers en hun uitstraling. Vervolgens worden vijf verluchters en hun topstukken besproken: Lieven van Lathem, Simon Marmion, Willem Vrelant, Jan de Tavernier, en Rogier van der Weyden. Nog tot 31 december 2011 bundelen de Bibliothèque Nationale de France en de Koninklijke Biblioth ... Groot overzicht van Vlaamse miniaturen in Londen: klein is ... ... . Nog tot 31 december 2011 bundelen de Bibliothèque Nationale de France en de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) hun krachten voor een unieke en prestigieuze dubbeltentoonstelling van Vlaamse miniaturen uit de 15de eeuw. Vlaamse miniaturen Opdrachtgevers en hun uitstraling . Van de troonsbestijging van Jan zonder Vrees in 1404 tot de dood van Maria van Bourgondië in 1482 deden rijke steden als Brugge, Gent, Oudenaarde, Brussel, Valenciennes, Rijsel en Doornik zich gelden als echte kweekvijvers van kopiisten, boekbinders en miniaturisten, vaklui die centraal stonden in de productie van kwaliteitsvolle ... Vlaamse miniaturen De Koninklijke Bibliotheek in Brussel stalt dit najaar een schat aan verluchte handschriften uit. Ze dateren uit de vijftiende eeuw, toen de bibliotheek nog de 'librije van de ... Meer zelfs, het opzet van Vlaamse miniaturen is echt leuk. Tijdens de Franse Revolutie laadden de Fransen hun karren vol met Vlaamse handschriften en trokken ermee naar Parijs. Een deel daarvan keerde al in 1815 terug naar België, maar een aanzienlijke hoop bleef daar. Prachtig exemplaar, in foedraal. Rijk geïllustreerd boek over Vlaamse miniaturen van de 8ste tot het midden van de 16de eeuw. ISBN: 90 6152 598 5 Gedrukt en gebonden door Lannoo drukkerij, Tielt Zie foto's voor een goede indruk! J. Smeyers - Vlaamse Miniaturen Het boek Vlaamse Miniaturen van de auteur J. Smeyers is 10 maal gevonden, 0 maal nieuw en 10 maal tweedehands. "Vlaamse Miniaturen" is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com. Vlaamse miniaturen voor Van Eyck". Deze catalogus beschrijft uitvoerig alle geexposeerde handschriften. De meeste onder hen waren tot nog toe onbekend. Deze publicatie is bijgevolg een nieuw en onmisbaar basiswerk in verband met de kunst uit een vergeten periode (Peeters 1993) Vlaamse miniaturen. WBOOKS / Davidsfonds, oktober 2011 Gebonden, 230 illustr., 420 pagina's, 31 x 25 cm ISBN 9789040002946, verkoopprijs € 65,00 [o.a. te koop bij bol.com] — De 15de eeuw was het hoogtepunt va...

INFORMATIE

AUTEUR
nvt
DIMENSIE
8,42 MB
BESTANDSNAAM
Vlaamse miniaturen.pdf

OMSCHRIJVING

De vijftiende eeuw was het hoogtepunt van de Vlaamseminiatuurkunst. De kunst van de verluchting, de schilderkunstin de boeken, genoot toen een succes zondervoorgaande in de Zuidelijke Nederlanden.Bibliofiel Filips de Goede was er een belangrijke impulsaan de miniatuurkunst. Hij deed een beroep op de besteverluchters om tegemoet te komen aan zijn wensen. Inzijn spoor plaatsten ook ridders, geestelijken en de stedelijkebourgeoisie bestellingen bij talentrijke verluchterszoals Lieven Van Lathem, Willem Vrelant of deMeester van Wavrin, in die tijd even vertrouwde namenals Rogier van der Weyden of Hans Memling dat vandaagnog zijn.Het waren stuk voor stuk gerenommeerde kunstenaarsdie onvermoeibaar werkten aan het illustreren van kronieken,ridderromans, traktaten over de jacht of devotietraktaten.Zo ontstonden echte meesterwerken waarvande artistieke kwaliteit amper haar gelijke vindt.Voor het eerst brengen de Koninklijke Bibliotheek vanBelgië en de Bibliothèque nationale de France hun collectiessamen en bundelen ze hun krachten om de bloeitijdvan de Vlaamse miniatuurkunst in de kijker te zetten.Maar liefst 140 van de meest prestigieuze verluchtehandschriften worden tijdens deze internationale dubbeltentoonstellingaan het publiek voorgesteld. In dezecatalogus maak je kennis met de hoogtepunten van detentoonstelling in meer dan 200 kleurenillustraties. Metteksten van dertig specialisten uit binnen- en buitenland.

Wil je het boek lezen?Vlaamse miniaturen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur nvt. Lezen Vlaamse miniaturen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN