De Mythische Sterrenhemel

De Mythische Sterrenhemel - L. Cielen | Stml-tunisie.org

...overtuigend dat de koning der Joden moest zijn geboren! niet de geboorte-datum Zoals naar voren gebracht is 17 juni 2 v ... Alle Horoscopen: Jouw Unieke Eigenschappen, Liefdesleven ... ... .Chr. 'slechts' één van de data in een spectaculaire reeks i.v.m. Jupiter. Dat het dus de datum zou waarop Jezus zou zijn geboren, is daarom te kort door de bocht. Bijzonder decoratieve globe van de sterrenhemel met werkende verlichting. De globe vertoont met verlichting een sprookjesachtig beeld van de mythische figuren uit de astrologie. De bol is van kunststof, de voet van hout en de gradenboog is van metaal. De diameter van de bol is ca. 31 cm en de t ... Griekse geschiedenis staat in de sterren geschreven ... ... . De bol is van kunststof, de voet van hout en de gradenboog is van metaal. De diameter van de bol is ca. 31 cm en de totale hoogte is ca. 45 cm. Zie ook de foto's die een belangrijk onderdeel zijn van de beschrijving ... Na de 'rode stad' is het eerst tijd voor Dadès Gorges en vervolgens ga je op weg naar de mythische Sahara! Op de rug van een kameel maak je een rit naar het tentenkamp waar je onder een fonkelende sterrenhemel de nacht doorbrengt. Tijdens de reis verblijf je in traditionele riads en ook over transfers hoef je je niet druk te maken. Aan de zuidelijke sterrenhemel is de Melkweg het helderst in de Schutter (Sagittarius) en Schorpioen (Scorpius). Daar ligt het centrum van ons melkwegstelsel. In het Zuiderkruis (Crux) bevindt zich de vermaarde Kolenzak: een donkere nevel op een afstand van ruim 500 lichtjaar, die bijna al het licht van de erachter gelegen sterren afschermt. Studie van de mythen of ook de mythen zelf. In dezen zin vat men gewoonlijk onder dezen term de verhalen samen, waarin de menschheid vorm en gestalte heeft gegeven aan haar opvattingen over groote en machtige gebeurtenissen in den oer- en eindtijd, in de godenwereld, den sterrenhemel en de natuur.. Het gebeuren, in de mythen verhaald, ligt buiten de gekende dagelijksche menschenwereld. De hemellichamen werden gezien als de woningen van de goden, zoals demonen of mythische wezens. Vanuit de sterrenhemel bestuurden de goden het aardse lot, dat uiteindelijk tot uitdrukking zou komen in de unieke hemelkaart, namelijk de horoscoop....

INFORMATIE

AUTEUR
L. Cielen
DIMENSIE
10,4 MB
BESTANDSNAAM
De Mythische Sterrenhemel.pdf

OMSCHRIJVING

De Verenigde Naties hebben 2009 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Astronomie. Het is dan immers vierhonderd jaar geleden dat voor het eerst een telescoop werd gebruikt om de sterrenhemel te verkennen. Toen Galileo Galilei in 1609 zijn telescoop op de maan richtte, wijzigde de manier waarop men naar de sterren keek drastisch. Voordien beschouwde men de sterren als een zeer nabije hemel, niet veel hoger dan de wolken. Die kosmos herbergde de troon van God -; of Allah of Jahweh of hoe Hij of Zij ook genoemd wordt. Maar waar stond die schitterende troon van Hem -; of Haar -; die de aarde en de hele kosmos bestuurde? De mythische sterrenhemel is een fascinerende queeste via de dertien sterrenbeelden van de dierenriem naar Gods troon. Het boek brengt ons naar de magische wereld van de mythologie over de sterrenbeelden van de dierenriem uit de vooral Grieks-Romeinse maar ook Mesopotamische en Bijbelse traditie. Bovendien is het een uitermate boeiende introductie in de astronomie. Het bevat duidelijke overzichtskaarten van de sterrenbeelden en aanwijzingen om ze aan de hemel te herkennen, zodat eenieder zelf met het blote oog op onderzoek kan uitgaan.

Wil je het boek lezen?De Mythische Sterrenhemel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L. Cielen. Lezen De Mythische Sterrenhemel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN