Een huis op het Oudekerksplein

Een huis op het Oudekerksplein - Jaap Nieuwenhuis | Stml-tunisie.org

...erlijdensrisicoverzekering daarentegen, helpt deze onwenselijke situatie te voorkomen ... één.be ... . Met de uitkering kun je de hypotheek (deels) aflossen. Op zoek naar een vakantiehuisje? U vindt het op Huur een Huisje! Kamperen te veel gedoe? Hotel te duur? Bungalowpark te druk? Huur een vakantiehuisje! Op Huureenhuisje vindt u meer dan 2000 vakantiewoningen in meer dan 30 landen, van Kroatië tot Aruba en van eigen land tot Italië. Zoekt u een vakantiehuis met zwembad? De nieuwe single "Huisje Op Wielen" is een ei ... Een huis op het Oudekerksplein: Amsterdamse verhalen 1947 ... ... . Zoekt u een vakantiehuis met zwembad? De nieuwe single "Huisje Op Wielen" is een eigen compositie van Frank en wordt weer op onvervalste wijze, recht uit het hart, gezongen zoals alleen Frank van Etten dat kan. https://itunes ... Inspirerend magazine bij Eén, een televisienet van VRT voor de hele familie. Met wedstrijden, informatie en extra's van je favoriete programma's....

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap Nieuwenhuis
DIMENSIE
8,47 MB
BESTANDSNAAM
Een huis op het Oudekerksplein.pdf

OMSCHRIJVING

208 pagina's genaaid gebrocheerd in stofomslagIn 1947 betrekken Jaap Nieuwenhuis en Paula Thies een hoekhuis op het Oudekerksplein in Amsterdam. Beiden studeren aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Jaap studeert bovendien zang aan het conservatorium. Hun buren blijken vrijwel allemaal van de prostitutie te leven, wat het jonge paar allerminst verhindert goede vrienden met hen te worden.In ruim vijftig verhalen, geïllustreerd met tekeningen en foto's, beschrijft Jaap Nieuwenhuis het wel en wee in en om de Amsterdamse rosse buurt direct na de Tweede Wereldoorlog. We beleven mee hoe Jaap bioscoopreclames schildert, hoe Paula de buurtkinderen portretteert en hoe ze samen optreden in de operette in Theater Carré om wat bij te verdienen. We leren enkele kleurrijke types kennen, met namen als 'Greta Garbo', 'Sinterklaas' en 'Scharrelaar'. Ook medestudenten als Jan Sierhuis en Jan Wolkers passeren de revue, net als acteur Albert van Dalsum en - héél even - schrijver Jan Arends.Er heerst in die jaren een haast dorpse rust op het plein. De dames (en een heer!) uit 'het vak' doen hun werk met een gemoedelijkheid die vandaag de dag ondenkbaar is. Dat Annemarie de Wildt, conservator van het Amsterdam Museum, de inleiding schreef bij de verhalen is niet alleen een teken dat die tijd voorgoed voorbij is, het geeft bovendien aan dat ook deze kleine geschiedenis van grote betekenis is.

Wil je het boek lezen?Een huis op het Oudekerksplein in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap Nieuwenhuis. Lezen Een huis op het Oudekerksplein Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN