Handboek ouderenpsychiatrie

Handboek ouderenpsychiatrie - Onbekend | Stml-tunisie.org

...uk van het Handboek ouderenpsychiatrie. Sinds de eerste druk in 1997 wordt dit boek hoog ... Handboek Ouderenpsychiatrie - Vinden.nl ... ... Handboek ouderenpsychiatrie van Richard Oude Voshaar, Roos van der Mast, Max Stek, Frans Verhey, Mathieu Vandenbulcke, 9789058983145 voor € 56,55 bij Boom Psychologie. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. Handboek ouderenpsychiatrie (Hardcover). In het laatste decennium van de vorige eeuw heeft de ouderenpsychiatrie zich in Nederland ontwikkeld tot een... Dit is de vierde druk van het Handboek ouderenpsychiatrie. Sinds de eerste druk in 1 ... Handboek ouderenpsychiatrie door Richard Oude Voshaar ... ... ... Dit is de vierde druk van het Handboek ouderenpsychiatrie. Sinds de eerste druk in 1997 wordt dit boek hoog gewaardeerd en gezien als het Nederlandstalig standaardwerk voor de ouderenpsychiatrie. Met behulp van maar liefst 59 auteurs is deze vierde, geheel herziene druk tot stand gekomen onder redactie van de vijf hoogleraren ouderenpsychiatrie in Vlaanderen en Nederland. Veel ou...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
12,59 MB
BESTANDSNAAM
Handboek ouderenpsychiatrie.pdf

OMSCHRIJVING

In het laatste decennium van de vorige eeuw heeft de ouderenpsychiatrie zich in Nederland ontwikkeld tot een belangrijk aandachtsgebied binnen de algemene psychiatrie. Dat heeft deels te maken met demografische kengetallen: zowel absoluut als relatief is er sprake van een toename van het aantal ouderen in de bevolking. Belangrijker is echter het toegenomen besef dat de gevolgen van veroudering van invloed zijn op het ontstaan, de aard, de uitingsvorm en de behandeling van psychiatrische stoornissen. Ten gevolge van klinische ervaring en empirie is de kennis van ouderenpsychiatrie duidelijk toegenomen. Dit boek geeft een overzicht van de huidige stand van zaken in het vakgebied. Aan de orde komen de diagnostiek, de (al of niet farmacologische) behandeling en het beloop van psychiatrische stoornissen bij ouderen. Natuurlijk wordt daarbij ook aandacht besteed aan de theoretische achtergrond van verouderingsprocessen en aan de eisen die mogen worden gesteld aan een samenhangend hulpaanbod bij ouderenproblematiek. Meewerkende auteurs: A.T.F. Beekman, A.C. Declerck, P. Eikelenboom, T.J. Heeren, G.J. Hendriks, P.A.F. Jansen, J.F.M. de Jonghe, M.G. Kat, N.C. van der Laan, H. Olthuis, M.L. Stek, F.R.J. Verhey en I.J.C. Weijnen. 'Een aanwinst voor alle medewerkers in de ouderenpsychiatrie en aanpalende werkgebieden.' (Maandblad Geestelijke volksgezondheid, juni 2002)

Wil je het boek lezen?Handboek ouderenpsychiatrie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Handboek ouderenpsychiatrie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN