Kleur in de klas

Kleur in de klas - Kaldenbach | Stml-tunisie.org

...as 1 t/m 6 van de vrijeschool. Het praktische van dit boek is te vinden in de opbouw van de lessen ... 64 beste afbeeldingen van Klas 1: KLEUR - Kleuren ... ... . Iedere les heeft hetzelfde format; het bestaat uit dezelfde onderdelen: het lesdoel, de benodigde materialen, de voorbereiding, de les ... Met docenten en schoolleiders gaan we in gesprek over verschillen in de klas. Op welke manier geef je hier aandacht aan in de klas? Met opvoeders, waaronder Leila Badaou, oprichter Moedernetwerk Amsterdam, gaan we in gesprek over ervaringen met kleur, en hoe zij met hun kinderen praten over dit thema. Onze kapoentjes kunnen de kleuren nu herkennen en benoemen... Heel flink! We hebben dan ook heel ... bol.com | Kleur in de klas, Kaldenbach | 9789053336939 ... ... . Onze kapoentjes kunnen de kleuren nu herkennen en benoemen... Heel flink! We hebben dan ook heel veel gespeeld rond het thema kleuren en heel veel kleurtjes ontdekt in de hoekje van onze klas! Kijk maar mee... Elke dag zat er in de boekentas van jules een ander kleurtjes verstopt! We sorteerden de materialen bij de juiste kleur... Rood betekent: mondje dicht en zelf aan de slag. Bij oranje mogen de kinderen zachtjes hun buurman of buurvrouw raadplegen. Staat het licht op groen, dan is hardop overleggen toegestaan. Maar gewèrkt moet er worden, ongeacht de kleur. Steeds meer basisscholen gebruiken het stoplicht in de klas om leerlingen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid bij te brengen, maar ook te leren samenwerken. Het boek Kleur in de klas, geschreven door Jet Nijhuis, Hapé Smeele, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Rood betekent: mondje dicht en zelf aan de slag. Bij oranje mogen de kinderen zachtjes hun buurman of buurvrouw raadplegen. Staat het licht op groen, dan is hardop overleggen toegestaan. Maar gewèrkt moet er worden, ongeacht de kleur. Steeds meer basisscholen gebruiken het stoplicht in de klas om leerlingen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid bij te brengen, maar ook te leren samenwerken. 7.363 aanbiedingen in mei - Koop en verkoop kleur in de klas eenvoudig op Marktplaats Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Kleur in de klas | ISBN 978908...

INFORMATIE

AUTEUR
Kaldenbach
DIMENSIE
5,89 MB
BESTANDSNAAM
Kleur in de klas.pdf

OMSCHRIJVING

'Er valt een bekertje op de grond. U vraagt vriendelijk aan een Nederlandse leerling: "Ach, raap dat bekertje even op, wil je?" De leerling reageert met: "Dat doe ik niet, ik ben geen Turk."'Peter heeft bonje gehad met Ahmed. Peter vertelt dat hij "gewoon" langs Ahmed liep en hem even aanraakte. Toch werd Ahmed agressief: "Mot je wat? Dat deed je expres, ik sla je in elkaar als je dat nog een keer doet."In kleur in de klas neemt Hans Kaldenbach in ruim honderd observaties het onderwijs in de multiculturele samenleving onder de loep. Hij bespreekt onderwerpen als de aanpak van discriminatie, de behandeling van taalproblemen en de omgang met cultuurverschillen. Daarbij put hij rijkelijk uit voorbeelden uit de alledaagse onderwijspraktijk.Daarnaast bevat Kleur in de klas een Nederlandse en buitenlandse intelligentietest, die begrijpelijk maken waarom buitenlandse leerlingen moeizamer leren, en de test 'Hoe allochtoonvriendelijk ben ik eigenlijk?' aan de hand waarvan de leraar kan bepalen of hij voldoende rekening houdt met de diversiteit in de klas. Het resultaat is een praktisch en kleurrijk boek met suggesties en adviezen voor iedereen in het onderwijs die dagelijks met cultuurverschillen te maken heeft.

Wil je het boek lezen?Kleur in de klas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kaldenbach. Lezen Kleur in de klas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN