Het Verhaal Van Anne Frank

Het Verhaal Van Anne Frank - Menno Metselaar | Stml-tunisie.org

...zij de grote rol die Nederland speelt in de wereldhandel en de koloniale handel ... 7 dingen die je nog niet wist over Anne Frank ... . In Het verhaal van Anne Frank staan veel niet eerder gepubliceerde foto's van de familie Frank. Zij laten zien hoe Anne Frank leefde voordat zij moest onderduiken. Unieke fotoseries geven een beeld van de onderduikplek tijdens de oorlog. Daarvoor is ondermeer het huidige - vrijwel lege - achterhuis tijdelijk ingericht. Het verhaal van Anne Frank. Wil jij jouw leerlingen meer leren over het verha ... Anne Frank | Anne Frank Stichting ... . Het verhaal van Anne Frank. Wil jij jouw leerlingen meer leren over het verhaal van Anne Frank, de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog? Gebruik dan dit voorleesverhaal. In acht hoofdstukken neem je je leerlingen mee in het leven van Anne Frank, vanaf de geboorte tot en met de verschijning van haar dagboek. Hoe werkt het? Eerst in het Nederlands, later in meerdere talen. De bekendheid van het verhaal groeit gestaag. Er volgen veel bewerkingen van Het Achterhuis. Naast het boek brengen film, theater, ballet, televisie en vlogs, het verhaal bij het grote publiek. Mensen met verschillende achtergronden kunnen zich identificeren met het verhaal van Anne Frank. Het huis op de Prinsengracht 263, waarin Anne haar dagboek heeft geschreven, is sinds 1957 in het bezit van de 'Anne Frank Stichting', die het volledig heeft laten restaureren. Hoewel het voorhuis gemoderniseerd is, heeft men het Achterhuis zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke toestand gelaten. Anne Frank hoort van haar vader dat ze gaan onderduiken. Achter het bedrijfsgebouw aan de Prinsengracht 263 staat een k...

INFORMATIE

AUTEUR
Menno Metselaar
DIMENSIE
8,87 MB
BESTANDSNAAM
Het Verhaal Van Anne Frank.pdf

OMSCHRIJVING

Zal ik ooit nog journaliste en schrijfster worden? Ik hoop het, o ik hoop het zo, want in schrijven kan ik alles vastleggen, m’n gedachten, m’n idealen, en m’n fantasieën. Dat schreef Anne Frank op 5 april 1944 in haar dagboek. Haar droom werd werkelijkheid, maar zelf maakte ze dat niet meer mee. Anne stierf in maart 1945 in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Ze werd vermoord omdat ze joods was, net als anderhalf miljoen andere kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Anne Frank is vijftien jaar geworden.In dit boek staat het complete verhaal van Anne Frank. Op veel gestelde vragen wordt een antwoord gegeven: Waar kwam Anne Frank vandaan? Waarom moest ze onderduiken? Wat schreef ze in haar dagboek? Hoe werd ze verraden? Wat gebeurde er met haar na de arrestatie? Hoe is haar dagboek bewaard gebleven?Het verhaal van Anne Frank bevat veel onbekende foto’s van de familie Frank en laten zien hoe Anne leefde voordat zij moest onderduiken. Unieke foto’s geven een beeld van hoe de onderduikplek er tijdens de oorlog heeft uitgezien.

Wil je het boek lezen?Het Verhaal Van Anne Frank in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Menno Metselaar. Lezen Het Verhaal Van Anne Frank Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN