Voetbalblessures

Voetbalblessures - none | Stml-tunisie.org

... rekt te ver uit, een gewricht kantelt de verkeerde kant op, een pees scheurt of een bot breekt ... Voetbal blessures - Fysiovenne ... . We spreken dan van sportblessures. Een blessure is een vorm van lichamelijk letsel die men door het beoefenen van sport heeft gekregen. Ook (extreme) bewegingen in het algemeen kunnen aanleiding geven tot het oplopen van blessures. Exogene oorzaken liggen buiten het lichaam. Sportblessures: Wat is de oorzaak, hoe stel je de diagnose, en hoe kun je ze het beste behandelen? We behandelen alle veel voorkomende blessures, van achillespeesontsteking via knieblessures en tennisellebogen tot zadelpijn. Een liesblessure duidt op klachten in de liesregio. Vooral voetballers krijgen hiermee te mak ... Voetbalblessures | Voetbal | Hier Heb Ik Pijn ... . Een liesblessure duidt op klachten in de liesregio. Vooral voetballers krijgen hiermee te maken. Een derde van de liesblessures ontstaat acuut. De pijn is dan ineens heftig aanwezig. Het 'schiet erin' wordt vaak benoemd. Bij tweederde van de liesblessures is er een sluimerend begin van de klachten. Lees hier wat je kunt doen om voetbalblessures te voorkomen, met informatie over training, oefeningen, bescherming en uitrusting. Veel voetbalblessures ontstaan tijdens wedstrijden.. Daarom is 'fair play' het belangrijkste middel om blessures te voorkomen. Hou je dus als speler aan de sportiviteitregels, toon respect voor je tegenstander en speel volgens de bedoelingen van het spel en de spelregels van de KNVB. Een onderzoek naar de effecten van het spelen op kunstgras op het lichaam van de sporter. 1.200 5.600 1.700 1.800 47.000 3.800 2.100 4.700 1.800 3.200 5.300 9.100 4.800 9.400 1.400 2.100 160.000 per 100.000 sporturen aantal SEH-behandelingen 0,45 4,5 VOETBALBLESSURES . Voetbalblessures. In Nederland lopen jaarlijks naar schatting 580.000 voetballers een blessure op en moeten naar schatting 250.000 voetballers worden behandeld door een arts of fysiotherapeut. Ongeveer 75-80% van de blessures betreffen beenblessures en bij circa 30% gaat om enkelblessures. Het...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
3,73 MB
BESTANDSNAAM
Voetbalblessures.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek beschrijft twintig veelvoorkomende voetbalblessures, alle van de onderste extremiteit. Besproken worden onder meer spierpijn, contusie, myositis ossificans, hamstringblessure, liesblessure, zweepslag, achillespeestendinose, meniscusletsel, voorstekruisbandruptuur, traumatische artritis, enkeldistorsie, posterieur tibiotalair compressiesyndroom en zes sportgerelateerde skeletaandoeningen bij kinderen. Elk onderwerp wordt besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek.De bijlagen achterin het boek tonen overzichten van sportspecifieke aandoeningen, kwetsbare groeischijven bij kinderen, de Ottowa Ankle Rules en een standaard testformulier dat gebruikt wordt om de ernst van een enkeldistorsie in te schatten.

Wil je het boek lezen?Voetbalblessures in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Voetbalblessures Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN