1914. Het trauma van Europa

1914. Het trauma van Europa - Max Hastings | Stml-tunisie.org

...n romantische toon verliezen zodra ze tot de knieën ... Verschuivende grenzen in de Twintigste Eeuw - Blik op de ... ... ... Live vanuit studio Desmet met 'In Europa Salon'. Afl. 3: 1914 Met prof. Henk Wesseling, auteur van het boek 'Soldaat en krijger. Franse opvattingen over leger en oorlog aan de vooravond van de eerste wereldoorlog' en Sophie de Schaepdrijver, auteur van het boek 'De Groote Oorlog: het Koninkrijk België tijdens de Eerste Wereldoorlog'. Dit artikel is een overzicht van de (menselijke) geschiedenis van het werelddeel Europa.Deze valt ruwweg chronologisch in te delen in de pre ... 1914. Het trauma van Europa | Boek.be ... .Deze valt ruwweg chronologisch in te delen in de prehistorie, de klassieke oudheid, de middeleeuwen, de nieuwe tijd, de moderne tijd en de eigentijdse tijd.. Een Europese economische eenheid bestond in de oudheid in de vorm van het Romeinse handelsnetwerk; dit besloeg vooral het zuidelijk deel van het ... Live vanuit studio Desmet met 'In Europa Salon'. Geert Mak praat met gasten over gebeurtenissen in het jaar dat vanavond centraal staat in de aflevering van In Europa. Afl. 4: 1915 Met: medisch historicus Leo van Bergen, auteur van 'Zacht en Eervol. 1914 is een jaartal volgens de christelijke jaartelling.. Gebeurtenissen januari. 1 - De eerste regelmatige luchtlijn ter wereld wordt in Florida tussen Saint Petersburg en Tampa in bedrijf genomen en uitgevoerd met een vliegboot. Op de eerste vlucht zit naast de piloot de eerste betalende passagier in de luchtvaart: Abram Pheil, oud-burgemeester van St. Petersburg (Florida). Vergeleken met de kaart van 1913 is het ook een stuk kleiner geworden. Europa in 1900. Europese allianties in 1914. Europa in 1914. Ontwikkelingen na de Eerste Wereldoorlog. Interwar Europe Europe in 1937: Governments of Europe and the Rise of Fascism, 1920-37: Verloop Spaanse Burgeroorlog. Europe in 1942 Europa 1970 Regerende coalities en ......

INFORMATIE

AUTEUR
Max Hastings
DIMENSIE
4,58 MB
BESTANDSNAAM
1914. Het trauma van Europa.pdf

OMSCHRIJVING

Hastings zet zijn jarenlange ervaring als journalist en historicus om in een tijdloos meesterwerk over de Eerste Wereldoorlog Het grootste epos van onze tijd speelde zich af op de slagvelden van Ieper tot Gallipoli. Van heroïek of triomf was na 1914 geen sprake. Van chaos, overmoed en waanzin des te meer. Na de moord op Franz Ferdinand werd een relatief rustig Europa meegesleurd in een draaikolk van geweld. De Groote Oorlog werd een Europese catastrofe.Met een onsentimentele, heldere blik beschrijft Max Hastings hoe het bloedvergieten op gang kwam. Maar het zijn de ervaringen van gewone mannen en vrouwen die 1914. Het trauma van Europa domineren. Hastingslaat de betrokkenen rechtstreeks aan het woord, van nietsvermoedende boeren in Tirol tot Franse en Belgische infanteristen met angstzweet op het voorhoofd.1914 is niet alleen een oerdegelijke militaire geschiedenis, dit meesterwerk legt ook het trauma van een continent bloot, het trauma dat alle Europeanen tot op vandaag tekent.

Wil je het boek lezen?1914. Het trauma van Europa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Max Hastings. Lezen 1914. Het trauma van Europa Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN