Kastelen en buitenplaatsen in Velsen

Kastelen en buitenplaatsen in Velsen - J. Morren | Stml-tunisie.org

... internationale klasse is. Bekijk ze hier ... kasteel buitenplaats in Santpoort Noord | Monument ... ... . Bekijk tekeningen en foto's van Buitenplaats Rozenbeek in Velsen in de Beeldbank Nederlandse kastelen en buitenplaatsen van de Nederlandse Kastelen Stichting. Het kloeke boek bevat veel topografisch materiaal en prenten. Er is uitgebreid archief onderzoek gedaan. Dit geeft dan een ook enigszins eenzijdige benadering van de kastelen en buitenplaatsen. Het is bijzonder jammer dat er geen index is opgenomen want er worden een schat aan topografische namen genoemd wat voor menig onderzoeker van belang ... Welkom op de pagina van de buitenplaa ... bol.com | Kastelen en buitenplaatsen in Velsen, J. Morren ... ... ... Welkom op de pagina van de buitenplaatsen in Nederland! Deze pagina is bedoeld voor geïnteresseerden die alles willen weten over de buitenplaatsen in Nederland. Deze pagina's bevatten nu de beschrijvingen van buitenplaatsen die in Nederland voorkomen/voorkwamen en zijn voorzien van foto's en afbeeldingen. LANGS BUITENPLAATSEN EN KASTELEN Welgestelde stedelingen investeerden vanaf het einde van de 16e eeuw hun spaargeld in landhuizen en landbezit. Dit deed men om 's zomers de stank, de pest en de drukte te vermijden. Daarom liggen buitenplaatsen meestal in landschappelijk aantrekkelijke gebieden die vanuit de stad goed bereikbaar waren. Kastelen en buitenplaatsen in Velsen; Dl. 1. Uitgever Vermeer, Velsen Verschenen 2005 ISBN 9076254346 Kenmerken 182 pagina's, 31 cm, ill Aantekening Met lit. opg red.: Guus Hartendorf Oorspr. uitg.: Huizen : Lorelax Productions, 2002. Kastelen en buitenplaatsen in Velsen; Dl. 1. Uitgever Lorelax Productions, Huizen Verschenen 2002 Welgestelde stedelingen investeerden vanaf het einde van de 16e eeuw hun spaargeld in landhuizen en landbezit. Dit deed men om 's zomers de stank, de pest en de drukte te vermijden. Daarom liggen buitenplaatsen meestal in landschappelijk aantrekkelijke gebieden die vanuit de stad goed bereikbaar waren. Buitenplaatsen worden soms aangezien voor kastelen, maar een kasteel is over het algemeen ... In dit boek wordt ingegaan op de vroegste geschiedenis en de belangrijkste momenten in de historie van de kastelen en buitenplaatsen en het landschap in IJmuiden, Velsen-Zuid en Velsen-Noord. Van uit het eind van de 17e tot de 19e eeuw waren deze gemeente delen een deel van een strook met fraaie buitenplaatsen in Kennemerland. Het landgoed is gemakkelijk bereikbaar. Het ligt aan de Rijksweg in Velsen-Zuid, dicht bij de afslag IJmuiden van de weg A208 (Haarlem-Alkmaar). Lees Nederlandse kastelen: van motte tot buiten...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Morren
DIMENSIE
11,30 MB
BESTANDSNAAM
Kastelen en buitenplaatsen in Velsen.pdf

OMSCHRIJVING

Santpoort, in de gemeente Velsen, maakte ooit deel uit van een reeks plaatsen in Kennemerland, waarin een gordel van buitenplaatsen en kastelen lag. Vooral in de 18e eeuw was deze gordel voor de regenten en kooplieden uit Amsterdam een lustwarande.

Wil je het boek lezen?Kastelen en buitenplaatsen in Velsen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Morren. Lezen Kastelen en buitenplaatsen in Velsen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN