Hartslag

Hartslag - Anne Holt | Stml-tunisie.org

...erlener en help levens redden in jouw buurt ... Hartslagmeter, Hartslag, Pols - Apps op Google Play ... . Of meld een AED aan! Hartslag is het aantal keren per minuut dat het hart pompt om het lichaam te voorzien van bloed. De kracht van het hart heeft invloed op je bloeddruk en het slagvolume. Deze combinatie wordt ook wel het hartminuutvolume genoemd. Je hartslag geeft aan of een bepaalde inspanning te weinig of juist te veel van je vergt. Doel eerder bereiken. De gevolgen van een te hoge hartslag zijn ... Hoge hartslag | Hartstichting ... . De gevolgen van een te hoge hartslag zijn kans op overbelasting en blessures. En het gevolg van een te lage hartslag is geen verbetering van je conditie. Hoge hartslag bij sporten. Bij inspanning heeft je lichaam meer zuurstof nodig. Dan gaat je hart sneller kloppen. Tijdens het sporten bent kan je hartslag oplopen tot boven de 100 slagen per minuut, soms wel tot 180. De hartslag geeft een goed beeld van de intensiteit van je beweging.Daarom kan het nuttig zijn om tijdens een stevige sportieve inspanning de hartslag te controleren. Wie dit zonder toestellen wil doen, houdt twee vingers aan de binnenkant van de pols of aan de zijkant van de hals en telt gedurende vijftien seconden het aantal slagen. Dit vermenigvuldig je met vier om je hartslag per minuut te ... Hartslag in rust voor mannen. Mannen kunnen het meestal met een aantal slagen minder per minuut doen. Het gemiddelde ligt op 68 slagen per minuut. Goed om te weten. Tijdens de slaap kan de hartslag verder dalen. 50 slagen per minuut is geen uitzondering, en bij sommige profsporters zijn waarden gemeten van minder dan 30 (!) slagen per minuut. De hartslag wordt vanzelf weer lager als je in rust komt. Wanneer je vaak of langere tijd achter elkaar een hoge hartslag hebt kan dit te maken hebben met een hartritmestoornis. Hetzelfde geldt voor een hoge hartslag in rust of een abnormaal hoge hartslag. Lage hartslag. Een lage hartslag betekent een hartslag van minder dan 60 slagen per minuut. Een lage hartslag (bradycardie) is een hartslag of hartritme die lager is dan gewoonlijk. Net bij iedereen is de hartslag gelijk. Dit hangt onder meer af van de leeftijd en conditie van de persoon. Bij een volwassen persoon bedraagt de normale hartslag 60 tot 100 slagen per minuut. Een pasgeboren baby heeft in rust 130 slagen per minuut. Je hartslag in rust is van meerdere factoren maar vooral van je leeftijd afhankelijk. Bij pasgeborenen: ligt hun hartslag op gemiddeld 130 slagen per minuut; Bij vijf tot twaalfjarigen: varieert hun hartslag tussen tachtig en honderd slagen per minuut; Bij volwassenen:ligt hun hartslag tussen de zestig en zeventig 60 tot 70 slagen per minuut Je hartslag vertelt je hoe snel je hart klopt. Het kan ook vertellen hoe goed je hart werkt en zelfs hoe gezond en fit je bent. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het me...

INFORMATIE

AUTEUR
Anne Holt
DIMENSIE
12,43 MB
BESTANDSNAAM
Hartslag.pdf

OMSCHRIJVING

Een ICD, een implanteerbare cardioverter defibrillator, is een slimmepacemaker die jaarlijks bij miljoenen mensen wordt geïmplanteerd enwaarmee levens gered worden. Maar in het voorjaar van 2010 sterventwee hartpatiënten in een Noors ziekenhuis als gevolg van deze ingreep.Dokter Sara Zuckerman, hoofd cardiologie van het universiteitsziekenhuisin Bærum, is de eerste die vermoedt dat er iets vreselijk misis met de meest gebruikte pacemaker ter wereld. Zuckerman ontdektmet haar collega Ola Farmen een computervirus dat de ICD heeft besmet,een computervirus met dodelijke gevolgen. Ergens op de wereldheeft iemand de programmatuur aangepast om levens te nemen in plaatsvan te redden. En het virus spreidt zich steeds verder.Hartslag combineert het beste uit twee genres, de Scandinavische misdaadliteratuuren de forensische thriller.

Wil je het boek lezen?Hartslag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anne Holt. Lezen Hartslag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN