De Klassieke Canon

De Klassieke Canon - Hein L. van Dolen | Stml-tunisie.org

...ek, waaronder veel popnummers, zijn op het schema van de Canon van Pachelbel gebaseerd ... Klassieke Muziek Beelden - Download gratis afbeeldingen ... ... . PACHELBEL CANON NUMMER 376 Canon (Gr. kanon, voorschrift) is een meerstemmige compositie waarbij alle stemmen dezelfde melodie zingen, maar steeds na elkaar inzetten.. Oorspronkelijk gold de term in de 14e en 15e eeuw niet voor de compositie, maar voor het voorschrift dat hierbij werd gevolgd, bijvoorbeeld vergroting of verkleining (grotere notenwaarde of kleinere notenwaarde). ). Geliefd waren in die tijd de zgn ... Canon DSLR-lenzen bieden een breed scala aan ... dbnl · digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren ... . ). Geliefd waren in die tijd de zgn ... Canon DSLR-lenzen bieden een breed scala aan creatieve opties, variërend van compacte, hoogwaardige primelenzen met een groot diafragma, zoomlenzen voor flexibel kaderen tot speciale lenzen zoals fisheye, macro en tilt-shift en lenzen uit de L-serie van professionele kwaliteit met ongeëvenaarde optische prestaties. De Canon van de Nederlandse literatuur werd in 2002 door de leden van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde omschreven. De Canon omvat de ruim 100 meest klassieke literaire auteurs en de 125 meest klassieke literaire werken uit het Nederlands taalgebied. Lees meer over de Canon EOS 6D Mark II. Ontdek de creatieve voordelen van de nieuwe Canon full-frame spiegelreflexcamera. Het overbekende lied Vader Jacob is een canon, en de beroemdste canon in de klassieke muziek is de Canon van Pachelbel. Het woord canon is afgeleid van het Griekse kanon dat regel of wet betekent. Er zijn ondanks de strenge regels veel verschillende soorten canons, omdat de imiterende stemmen geen letterlijke herhaling van elkaar hoeven te zijn. Canon van de Nederlandse Klassieke Muziek In de canon van de vaderlandse geschiedenis wordt met geen woord gerept over klassieke muziek in Nederland. Een omissie vond de NPS ( Nederlandse Programma Stichting), die het voortouw nam voor een muziekcanon. Entoen.nu is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis, en in het bijzonder voor leerlingen en docenten in bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. De Klassieke Canon (eBook) Hein L. van Dolen is een geweldige auteur. Download en lees het boek De Klassieke Canon op onze website pianofortefestival.nl. Helemaal vrij. U vindt De Klassieke Canon in PDF, ePUB, MOBI. Al in de Oudheid bestond er behoefte aan een selectie van de grote schrijvers en hun belangrijkste werken. Canons zingen met kinderen - met muziek en bladmuziek - vader jacob, slaapt gij nog, uil zat in de olme bij 't vallen van de nacht, koekoek, de bezem, wat doe je ermee, grote klokken zeggen bimbam, toemba, in het bos wonen indianen, bananen, krokodillen, brand in Mokum, de haan is dood, kukelekuu, rivier de rhone is een wilde vloed, hemel en aarde kunnen vergaan, vrolijke musici, nieuwe haring ... Presentatrice Jet Berkhout daagt elke...

INFORMATIE

AUTEUR
Hein L. van Dolen
DIMENSIE
9,7 MB
BESTANDSNAAM
De Klassieke Canon.pdf

OMSCHRIJVING

Al in de Oudheid bestond er behoefte aan een selectie van de grote schrijvers en hun belangrijkste werken. Voor de scholen en vooral voor het onderricht in de welsprekendheid hadden de taalgeleerden in de derde eeuw v.Chr. een lijst opgesteld met auteurs die als klassiek golden en model stonden voor een bepaald literair genre. Een keuze die door de latere generaties werd overgenomen en uitgebreid, en werd aangeduid door het woord canon. Het afgelopen decennium verscheen in het Nederlandse taalgebied een ware golf van vertalingen uit de klassieke literatuur. Vele belangwekkende geschiften van de Grieken en Romeinen zijn inmiddels in onze taal uitgegeven. Om de hedendaagse lezer wegwijs te maken in het woud van de klassieke literaire genres en de voornaamste vertegenwoordigers ervan. Op informatieve en heldere wijze is "De klassieke canon" een interessante en prettige kennismaking met een grote hoeveelheid klassieke geschriften. Van Homerus, Ovidius en Sofokles tot Plato, Seneca en Aristoteles.

Wil je het boek lezen?De Klassieke Canon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hein L. van Dolen. Lezen De Klassieke Canon Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN