Geschiedenis en ontwerp

Geschiedenis en ontwerp - Gerrie Andela | Stml-tunisie.org

...log zat Europa al vol met nieuwe politieke, sociale en artistieke bewegingen ... Geschiedenis en ontwerp - Andela - (ISBN: 9789460040504 ... ... . Met Filippo Marinetti door zijn Futuristisch manifest als leider. Geschiedenis . Schreuders Sport is een familiebedrijf dat met trots kan terugkijken op een eeuw historie. Oprichting In 1918 opent Piet Schreuders een winkel in touw- en borstelwerk en stalbenodigdheden aan de Hoogstraat 62 in Leerdam. Later breidt hij het assortiment uit met hengelsportartikelen. Geschiedenis en ontwerp onderzoekt de vele mogelijkheden die er zijn om cu ... Geschiedenis van het Rijksmuseum - Organisatie - Rijksmuseum ... . Geschiedenis en ontwerp onderzoekt de vele mogelijkheden die er zijn om cultureel erfgoed te betrekken in plannen en ontwerpen voor de toekomst. Niet alles hoeft noodzakelijkerwijs te worden bewaard, geïnventariseerd of op monumentenlijsten geplaatst. In sommige gevallen kan sloop juist een bevrijding zijn. Basisboek Ontwerpen laat studenten van technische opleidingen kennismaken met alle facetten van het ontwerpproces. Het boek biedt een methodische en integrale aanpak van het ontwerpen waarmee ze in de praktijk direct aan de slag kunnen. Stap voor stap komen alle aspecten die bij het ontwerpen van producten komen kijken, aan bod. Geschiedenis en ontwerp 1e druk is een boek van Gerrie Andela uitgegeven bij Vantilt. ISBN 9789460040504 Geschiedenis en ontwerp onderzoekt de vele mogelijkheden die er zijn om cultureel erfgoed te betrekken in plannen en ontwerpen voor de toekomst. Onderzoeken en ontwerpen zijn wel te onderscheiden maar moeilijk te scheiden. Ze hebben een ander vertrekpunt (een vraag versus een probleem of behoefte), ... Het opdoen van kennis over aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek met behulp van deze manier van leren wordt gezien als onderzoekend leren. Geschiedenis en ontwerp | ISBN 9789460040504 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....

INFORMATIE

AUTEUR
Gerrie Andela
DIMENSIE
9,53 MB
BESTANDSNAAM
Geschiedenis en ontwerp.pdf

OMSCHRIJVING

Geschiedenis en ontwerp 1e druk is een boek van Gerrie Andela uitgegeven bij Vantilt. ISBN 9789460040504 Geschiedenis en ontwerp onderzoekt de vele mogelijkheden die er zijn om cultureel erfgoed te betrekken in plannen en ontwerpen voor de toekomst. Niet alles hoeft noodzakelijkerwijs te worden bewaard, ge nventariseerd of op monumentenlijsten geplaatst. In sommige gevallen kan sloop juist een bevrijding zijn.Om een gewetensvolle omgang met erfgoed te verankeren in de ruimtelijke inrichting is allereerst een toegankelijke kennisinfrastructuur van groot belang. Daarnaast is een praktische 'gereedschapskist' nodig voor de omgang met erfgoed in de planvorming, het ruimtelijk ontwerp en het erfgoedbeleid. Een dergelijk fundamentin dit handboek geschraagd door beschouwingen van 25 deskundige auteurs van uiteenlopende universiteitenbiedt inzicht in de mogelijkheden om in transformatieopgaven draden te spannen tussen verleden en toekomst, tussen geschiedenis en ontwerp. Dat is een avontuurlijke onderneming, waarbij wetenschap, erfgoed en ruimtelijke ordening niet zonder elkaar kunnen. Koos Bosma is hoogleraar Architectuurgeschiedenis/ Erfgoedstudies aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij publiceerde onder meer Schuilstad. Bescherming van de bevolking tegen luchtaanvallen (sun, 2006). Jan Kolen is universitair docent Archeologie en hoogleraar Erfgoed van Stad en Land aan diezelfde universiteit. Samen met Ton Lemaire publiceerde hij Landschap in meervoud (1999). In 2010 verschijnt van zijn hand A biographical approach to landscape (aup).Geschiedenis en ontwerp. Handboek voor de omgang met cultureel erfgoed isn van de uitkomsten van het met de Huibregtsenprijs 2010 bekroonde projectDe biografie van het Zuid-Nederlandse Cultuurlandschap . De Huibregtsenprijs wordt jaarlijks toegekend aan onderzoek waarin wetenschap en samenleving met elkaar verbonden worden.

Wil je het boek lezen?Geschiedenis en ontwerp in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerrie Andela. Lezen Geschiedenis en ontwerp Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN