Verpleegkunde volgens het Neuman systems model

Verpleegkunde volgens het Neuman systems model - Frans Verberk | Stml-tunisie.org

...ner in de benadering van de patiënt als een mens met al zijn aspecten ... Verpleegkunde Volgens Het Neuman Systems Model, F. Verberk ... ... . Daarom is het ook belangrijk dat patiënten het gesprek over zichzelf, over het waarom van het ziek-zijn met de verpleegkundige kunnen voeren. 2.1 Het Neuman Systems Model Het sinds 1986 zo genoemde Neuman Systems Model is ontwikkeld door de ... Neuman startte in 1944, ten tijde van de tweede wereldoorlog, met de basisopleiding in de verpleegkunde. ... algemeenheid, dus zowel voor groepen, gezinnen als individuele c ... Verpleegkunde volgens het neuman systems model - stuvia.nl ... . ... algemeenheid, dus zowel voor groepen, gezinnen als individuele cliënten. Volgens Neuman zijn verpleegkundige interventies als ... Koop Verpleegkunde volgens het Neuman systems model van Verberk, Frans met ISBN 9789023254812. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Verpleegkunde Volgens Het Neuman Systems Model 9789023242420. Koop dit studieboek op bookmatch.nl, een marktplaats met 200.000 Tweedehands studieboeken . In deze volledig herziene zesde druk van Verpleegkunde volgens het Neuman Systems Model is de vertrouwde opbouw van theorie naar praktijk gehandhaafd. De auteurs (beiden door Betty Neuman benoemd als trustee van het model) leggen nog meer de nadruk op de vertaling en toelichting van het theoretische model naar de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige, met veel (nieuwe) praktijkvoorbeelden. Frans Verberk en Marlou de Kuiper "Verpleegkunde volgens het Neuman Systems Model. Vertaling en bewerking voor de Nederlandse praktijk" (3e geheel herziene druk) 194 blz., € 22,50 ISBN 90 232 3839 7 Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum, Assen Het boek is geschreven voor verpleegkundigen (in opleiding). Daarnaast is het dankzij het nieuwe hoofdstuk over onderzoek ook een aanrader voor bijvoorbeeld verplegingswetenschappers, verpleegkundig specialisten en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen. De 5e druk van Verpleegkunde volgens het Neuman Systems Model is nog leverbaar t/m juni 2016. www.viaa.nl Het Neuman System Model (NSM) De systeemtheorie van Neuman (mens & gezondheid) i (dr. Betty Neuman 1924- heden) Het Neuman Systems Model ziet de mens (of groepen van mensen) als een open cliëntsysteem in voortdurende interactie met haar interne en externe omgeving. Theorie en praktijk van het Neuman Systems Model voor de verpleegkunde. Volledig herziene zesde druk, met digitaal aanvullend materiaal. Het werk van hulpverleners vindt doorgaans plaats in een complexe omgeving. Methodisch denken en handelen is dan dé manier om met deze complexiteit om te gaan; een theorie of model kan daarbij dienst doen als leidraad. Het Neuman Systems Model (NMS) - 25 jaar geleden geïntroduceerd als model voor verpleegkundig werken - is zo'n model. De g...

INFORMATIE

AUTEUR
Frans Verberk
DIMENSIE
10,32 MB
BESTANDSNAAM
Verpleegkunde volgens het Neuman systems model.pdf

OMSCHRIJVING

Verpleegkunde volgens het Neuman systems model 5e druk is een boek van Frans Verberk uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023247517 Het werk van hulpverleners vindt doorgaans plaats in een complexe omgeving. Methodisch denken en handelen is dan dmanier om met deze complexiteit om te gaan; een theorie of model kan daarbij dienst doen als leidraad. Het Neuman Systems Model (NMS) - 25 jaar geleden ge ntroduceerd als model voor verpleegkundig werken - is zo'n model. De gezondheidszorg ondergaat - onvermijdelijk - veranderingen en Nederland lijkt meer dan ooit klaar om het NSM in dat verband toe te passen. Dit model sluit namelijk nauw aan bij actuele ontwikkelingen als evidence based practice (EBP), kwaliteit en veiligheid in de zorg, meer een beroep doen op de eigen verantwoordelijkheid van de pati nt/cli nt en meer inschakelen van zijn of haar sociale (steun-)systeem. In deze geactualiseerde vijfde druk van Verpleegkunde volgens het Neuman Systems Model is de vertrouwde opbouw van theorie naar praktijk gehandhaafd, en komen de genoemde elementen nadrukkelijk aan bod. Meer nog dan voorheen ligt het accent op de vertaling en toelichting van het theoretische model naar de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige. Ook is er aandacht voor de rol die het model kan spelen bij diverse toepassingen en ontwikkelingen in de Nederlandse Gezondheidszorg. Frans Verberk is de oprichter van de International Neuman Systems Model Association (INSMA). Hij werkt als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, opleider en adviseur in een eigen praktijk in Bergen op Zoom. Zijn Master of Nursing degree behaalde hij aan de Universiteit van Cardiff, Wales. AndrMerks - verpleegkundige en als gezondheidswetenschapper afgestudeerd aan de Uiversiteit van Maastricht - is werkzaam als hoofd kenniscentrum en hoofd opleidingen van Emergis, centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Zeeland. Beide auteurs zijn benoemd als Trustee van de Neuman Systems Model Trustee Group.

Wil je het boek lezen?Verpleegkunde volgens het Neuman systems model in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans Verberk. Lezen Verpleegkunde volgens het Neuman systems model Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN