PLATO,SCHRIJVER

PLATO,SCHRIJVER - Koolschijn | Stml-tunisie.org

...sicus en schrijver. Hij legde zich toe op de vertaling van klassieke literatuur, met name van de Attische tragedie en de filosoof Plato ... Plato - Singel Uitgeverijen ... .Hij schreef Het democratische beest over Plato en de roman Geen sterveling weet Plato, Schrijver (Onbekende bindwijze). In Plato, schrijver heeft Gerard Koolschijn de persoonlijke teksten uit Plato's werk bijeengebracht, waardoor... Plato was een Griekse filosoof en schrijver uit de oudheid. Ca. 427 voor Christus werd hij geboren in Athene. Plato kwam uit een belangrijke familie. Zijn vader Ariston stamde af van oude konin ... Staat (Plato) - Wikipedia ... . Ca. 427 voor Christus werd hij geboren in Athene. Plato kwam uit een belangrijke familie. Zijn vader Ariston stamde af van oude koningen van Athene die ongeveer 200 jaar voor hem geleefd hadden. Plato: allegorie van de grot Plato was een Griekse filosoof en schrijver die leefde in de klassieke oudheid, van 427 voor Christus tot 347 voor Christus. Hij behoort tot de meest invloedrijke filosofen binnen de geschiedenis van de westerse filosofie. Zoek naar alle overeenkomende titels: Plato, schrijver. Zie ook. Plato, schrijver € 8,75. The Republic € 12,05. Plato's Psychology € 25,25. Plato's Crito € 12,05. Protagoras and Meno € 6,55. Plato € 15,35. The Collected Dialogues of Plato € 31,85. The Mythes of Plato € 21,95. Plato's levensleer € 8,75. Plato's Phaedrus Plato: levensloop. Geboren: Athene, Griekenland.. Studie: Student van de grote filosofen van zijn tijd, onder wie Socrates, met wie hij een hechte vriendschap opbouwde.. Baan: Filosoof, schrijver, privéleraar en 'coach'.. Bekendste werken: Staat (ca. 380 v.Chr.) en Apologie van Socrates (ca. 400 v.Chr.) over diens proces.. Burgerlijke staat: Ongehuwd. "Plato, schrijver" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken: Pockets > Ooievaar Literatuur, Letterkunde > Literaire fictie algemeen > Vertaalde literaire roman, novelle Biografische gegevens. Phaedrus was naar eigen zeggen geboren in het Piërische gebergte in Macedonië, maar kwam als jonge slaaf terecht aan het hof van keizer Augustus, die hem de vrijheid schonk.Onder keizer Tiberius zette hij zich aan het schrijven van fabels, zonder enige vorm van oorspronkelijkheid, afgezien van de versvorm.Hij maakte bewerkingen in jambische verzen van de fabels van ... Uit: Plato, schrijver / teksten gekozen en vert. [uit het Grieks] door Gerard Koolschijn, 9e dr. Bert Bakker, Amsterdam 1998. 'Nu wordt er wel eens gezegd,' zei zij, 'dat liefde het zoeken naar de eigen helft is, maar volgens mijn theorie is liefde niet gericht op een helft, en ook niet op een geheel, zolang die niet—dat moet je je goed realiseren—waardevol zijn. Plato, schrijver | ISBN 9789057135071 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek...

INFORMATIE

AUTEUR
Koolschijn
DIMENSIE
9,34 MB
BESTANDSNAAM
PLATO,SCHRIJVER.pdf

OMSCHRIJVING

Plato, schrijvér begint in de ochtendschemering, aan het bed van Plato's ironische en demonische leraar Socrates en eindigt diep in, de nacht met de beklemmende vergadering van de autoritaire koningen van Atlantis. Daartussen ligt Plato's eigen ontwikkeling: de liefde voor Socrates en het geloof in discussie; de onzekerheid na Socrates' dood over de keus tussen 'denken' en 'doen'; de rechtvaardiging van zijn keuze waarbij* hij de mensheid zijn eigen persoonlijkheid als model aanbiedt en een beschrijving geeft van politieke en psychische degeneratie; en de pessimistische verstarring van zijn laatste jaren.De Griekse filosoof Plato is vooral schrijver. In een schitterende stijl geeft hij uitdrukking aan eigen emoties. In zijn dialogen is hij' in feite in gesprek met zichzelf en probeert hij op meeslepende wijze eeninnerlijk conflict op te lossen.In dit boek heeft Gerard Koolschijn de persoonlijke teksten uit Plato's werk bijeengebracht, waardoor een oorspronkelijk beeld van de schrijver ontstaat.

Wil je het boek lezen?PLATO,SCHRIJVER in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koolschijn. Lezen PLATO,SCHRIJVER Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN