Hoogbegaafd

Hoogbegaafd - Cora Vos | Stml-tunisie.org

...art vermeld. Iedere hoogbegaafde heeft een heel hoog bewustzijn ... Is mijn kind hoogbegaafd? | Ouders van Nu ... . Strikt genomen hebben kinderen die hoogbegaafd zijn, een IQ van 130 of hoger. Maar hoogbegaafdheid heeft ook te maken met de aanleg om tot uitzonderlijke prestaties te komen. Het gaat dus om een bijzondere manier van denken en van doen. Persoonlijkheid, creativiteit en doorzettingsvermogen spelen ook een belangrijke rol. Hoogbegaafdheid is voor een groot deel […] Sommige ouders vertellen aarzelend dat ze eigenlijk helemaal niet weten of hun kind wel hoogbegaafd is. Dat is ook niet zo belangrijk. Je kind heeft een cognitief ta ... Wat is hoogbegaafdheid? | Balans Digitaal ... . Dat is ook niet zo belangrijk. Je kind heeft een cognitief talent. En als je ziet dat je kind veel kan maar dat het dat bijvoorbeeld op school niet laat zien, dan kan dit grote gevolgen hebben. Hoogbegaafd ben je met een IQ boven de 130 (universitair + / ++ niveau). Slechts 2,3% van de gevallen. Hoe uitzonderlijk die laatste, hoogbegaafde categorie ook is - je kent er een paar op dit niveau. Het triadisch interdependentiemodel gaat ervan uit dat een persoon hoogbegaafd is wanneer hij beschikt over: hoge intellectuele capaciteiten, een hoge mate van creativiteit en een hoge mate van motivatie. Hierbij moet er rekening worden gehouden met het feit dat deze drie persoonskenmerken er niet altijd uit komen. Als men op een school zonder screening van kinderen op hun begaafdheid denkt geen enkel hoogbegaafd kind te hebben, is dat dan ook zo? Of is er gewoon niemand die kijkt? Deze website wil een positieve bijdrage leveren tot het bekomen van een betere opvang van kinderen, waarvan velen nog steeds (onterecht) veronderstellen dat ze 'er wel vanzelf komen'. Hoogbegaafd heeft geen relevantie met het hoog-functioneren in de maatschappij qua inkomen of status. Net zo min als dat laagbegaafd een dergelijke relevantie heeft. Hoogbegaafden zullen altijd de uitzondering zijn en blijven en daardoor kunnen ze ook niet standaard een leidende functie vervullen in de maatschappij. Een hoogbegaafd kind met een passie voor dino's of sterren kan het haarfijn uitleggen. Creativiteit Van een eigen rekenmethode tot een originele oplossing voor een probleem: hoogbegaafde kinderen denken vaak out of the box. Hoogbegaafd kind: kleuter. In de kleuterperiode is een hoogbegaafd kind erg leergierig, heeft het een brede belangstelling en een goed geheugen. Een kleuter kan bijvoorbeeld een puzzel van 100 stukjes in een half uurtje maken. Idema: ,,Er bestaan natuurlijk nog veel meer kenmerken waarmee je hoogbegaafdheid bij een jong kind kunt herkennen. Het profiel van de cliënten voldoet aan enige van de volgende kenmerken: talentvol, hoogopgeleid, exact, intelligent, hoogbegaafd, rationeel, hooggevoelig, beelddenkend, dyslexie, ratio en gevoel sterk gescheiden, latent moedig, minder goed begrepen worden door de omgeving....

INFORMATIE

AUTEUR
Cora Vos
DIMENSIE
11,98 MB
BESTANDSNAAM
Hoogbegaafd.pdf

OMSCHRIJVING

Hoogbegaafdheid is een gave, maar soms is het ook een opgave voor ouders en kind. Vooral op de basisschool wordt dat duidelijk. Het is niet altijd gemakkelijk om tegemoet te komen aan de leergierigheid van een kind met een ontwikkelingsvoorsprong. Hoogbegaafdheid kan een bron van zorg worden als het kind zich op school gaat vervelen en klaagt over saaiheid en eindeloze herhaling. Is een klas overslaan (versnellen) in zo'n geval een oplossing? Zijn er nog andere mogelijkheden om te voorkomen dat een kind gaat onderpresteren? En hoe zit het met de sociaal-emotionele ontwikkeling van een hoogbegaafd kind? Dit boekje biedt ouders van hoogbegaafde kinderen veel informatie, tips en herkenning.

Wil je het boek lezen?Hoogbegaafd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cora Vos. Lezen Hoogbegaafd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN